Prima Pagina internet Vitezele reale de navigare pe net la Orange, Telekom, Vodafone si Digi...

Vitezele reale de navigare pe net la Orange, Telekom, Vodafone si Digi Mobil

Vitezele reale de navigare pe net la Orange, Telekom, Vodafone si Digi MobilVitezele reale de navigare pe net la Orange, Telekom, Vodafone si Digi Mobil au fost dezvaluite intr-un studiu realizat de catre ANCOM, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglemetare in Comunicatii, in baza testelor facute pe platforma Netograf.ro de la inceputul acestui an.

Studiul este impartit in doua categorii, viteze reale de internet mobil ale Orange, Telekom, Vodafone si Digi Mobil, plus vitezele reale de internet fix ale Digital Cable Systems, Nextgen Communications, RCS & RDS, Telekom România Communications si UPC Romania.

Conform celor de la ANCOM, aproximativ 100.000 de teste au fost facute prin platforma Netograf.ro si validate pentru a putea fi catalogate in acest studiu, agentia guvernamentala inregistrand in total 120.000 de teste, diferenta de 20.000 fiind ignorata in baza identificarii testelor ca erori sau tentative de manipulare a rezultatului final.

Internet mobil

Viteza reala download-indoor

Viteza reala download-outdoor

Orange România

27,83 Mbps

39,21 Mbps

RCS&RDS

2,62 Mbps

2,85 Mbps

Telekom România Mobile Communications

10,25 Mbps

13,45 Mbps

Vodafone România

15,78 Mbps

26,77 Mbps

Bun, trecand acum la ceea ce conteaza mai mult, puteti in tabelul de mai sus ca Orange Romania este operatorul de telefonie mobila cu cele mai bune rezultate in teste, el oferind viteze de navigare pe internet de 27.83 MBps in casa si 39.21 Mbps in exterior.

Digi Mobil ofera 2.62 Mbps in casa si 2.85 Mbps in exterior, Telekom ofera 10.25 Mbps in casa si 13.46 Mbps in exterior, in timp ce Vodafone ofera 15.78 Mbps in casa si 26.77 Mbps in exterior, diferenta dintre Orange si restul fiind considerabila.

Internet fix

Viteza reala download-fir

Viteza reala download-wireless

Digital Cable Systems

47,42 Mbps

26,25 Mbps

Nextgen Communications

63,57 Mbps

35,53 Mbps

RCS & RDS

98,95 Mbps

43,48 Mbps

Telekom România Communications

31,10 Mbps

16,68 Mbps

UPC Romania

57,19 Mbps

31,27 Mbps

In al doilea tabel aveti prezentate vitezele de internet fix ale principalilor 5 operatori reprezentati in testele facute pe platforma Netograf, pe primul loc fiind, dupa cum era de asteptat, cei de la RCS & RDS, ei oferind viteze de download de 98.95 Mbps.

In urma lor ii avem pe cei de la Nextgen, UPC ocupand pozitia a treia, Digital Cable Systems ocupand pozitia a patra, in timp ce Telekom este in mod surprinzator plasat pe ultima pozitie, desi are o infrastructura destul de bine dezvoltata.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre studiul ANCOM?

 • amfetamin

  Cel putin diferenta dintre Orange si VDF, e total eronata,eu am facut multiple teste in Timisoara intre cei doi,si VDF in absolut toate locatiile din TM avea viteza mai mare ca Orange,aprox cu 10 Mbs,atat pe download cat si pe upload(pe upload,poate doar cu 5,dar era). Vara asta la vila de la Eforie Sud unde eram cazat,VDF avea 4G in curte si in camera,iar Orange afara doar 3G iar in camera 1-2 buline 3G,dar mai degraba GPRS(oricum nu-l puteam folosi). Fac cu oricine cu Orange speedtest in orice zona in Timisoara,si pun pariu ca in peste 90% VDF are viteza mai mare. Nu fac reclama la ei,dar ce-i al lor e al lor.

 • cracky

  depinde de abonamentul pe care il ai 🙂 poate este limitat pe conexiunea orange

 • amfetamin

  Am 4G pe ambele,la Vodafone iphone 5(la data testului),la Orange Ipad Air cellular. Plus ca am un coleg tot cu Air cellular de la VDF,si am facut mai multe speedtest-uri unul langa altul tabletele si tot timpul VDF avea viteza mai mare.

 • @VictorSerban: Ai grija cu mobilul, internetul mobil la ei e praf si muci, iar asta o sa regreti din plin chiar si daca pleci de la Telekom.

 • RaduD

  Dragilor, inteleg ca fiecare doreste sa isi povesteasca experienta proprie, dar aici nu este vorba de Timisoara, Neptun sau Cuca Macaii…! Datele de la ANCOM sunt niste medii nationale si este foarte posibil ca in anumite locuri sa existe varfuri pozitive sau negative la unul sau altul din operatori. Eu zic, ca sa inchei, ca cifrele confirma cu destula acuratete investitiile facute de fiecare operator, pe fiecare segment in parte.

 • adrian L

  Orange e o pacaleala! Abia astept sa-mi expire abonamentul, tre pe digi!

 • Tiberiu Bettini

  pentru o persoana care se duce la munca jumatate de zi (cum ar trebui sa faca orice om ca sa nu faca umbra degeaba pamantului), internetul mobil de la digi e mai mult decat perfect (cel putin in Bucuresti si in orasele mari din Romania)

 • KTA

  Subsscriu dle.Tiberiu Bettini.
  La 3€/luna TVA inclus este OK.
  Forza DigiMobil.Banii raman in Romania.

 • ‘neaFane

  @amfetamin: Imi pare rau sa te contrazic (imi pare rau pt ca sunt client vdf de 14 ani) Sambata noaptea, Timisoara, centru (bastion), multiple teste de viteza (Ookla) i6 orange vs. i6s vdf. La fiecare orange-ul a sarit de 60 mbs, iar vdf-ul nu a depasit 40… Am fost dezamagit, traiam cu impresia ca SuperNet4G este mai rapid decat concurenta, insa…

 • @VictorSerban: In Roaming National ai 100 MB sau 200 MB, nu stiu exact, trafic pe luna, dar nu poti folosi tot traficul din Digi in Vodafone.
  Spune-le alora de la Orange sa-ti faca o alta oferta altfel pleci la Digi.
  Nu-ti vor da internet nelimitat, dar iti vor da mai mult trafic si cel mai probabil nelimitat in Romania si ceva in strainatate.

 • VictorSerban

  @zaone Poate ar fi ceva…totuși… :/ mersi de sfaturi!

 • sawrl

  4G nu este la fel la toate abonamentele; exista 4G limitat la 42Mbps… exista alte abo limitate la 100Mbps sau maximul de 150Mbps ….

 • RedBraker

  Dupa ce am facut cererea de portare in Digi, am primit un mesaj de la Orange ca cererea a fost inregistrata, si sa sun la ei ca-mi fac o oferta de nerefuzat. Mi-au oferit la 6 euro 800 min nationale, din care si ceva internationale, si cativa giga de net. Insa era deja prea tarziu, deja semnasem contract cu Digi. Cel mai tare m-a deranjat ca, cu o luna in urma, cand inca eram in perioada contractuala, mi-au oferit 300 nationale la 26 euro cu prelungire pe un an. Sfatul meu este sa sunati doar daca nu mai aveti perioada contractuala. Altfel nu vi se ofera nimic concret.

 • Cristian Pasarea

  Zaone, la abonament de 2 (DOI!) euro pe lună nu poți face comparații cu cel de 40 (sau mai mare) de la VDF sau ORANGE! Hai să comparăm și la prețuri!