Facebook a lansat Instant Articles

Facebook Instant ArticlesFacebook a lansat Instant Articles in cursul acestei zile pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile din lumea intreaga, functia fiind oferita in versiune beta de aproape jumatate de an de zile doar pentru americani, insa incepand de astazi ea este disponibila in intreaga lume fara a actualiza aplicatia Facebook pentru iOS.

Dupa cum v-am spus acum cateva luni, Facebook Instant Articles permite incarcarea extrem de rapida a unor articole publicate de catre anumite trusturi de presa de pe glob, in principal din SUA, articolele incarcandu-se in interfata nativa a aplicatiei Facebook exact precum orice alt meniu.

Totul are la baza o tehnologie noua utilizata de catre Facebook care implica preluarea tuturor informatiilor despre articole din website-urile publisherilor afiliati si afisarea lor direct intr-o interfata nativa a aplicatiei Facebook, incarcarea continutului fiind aproape instanta.

Practic prin Instant Articles Facebook vrea ca diversele publicatii mari sau mici sa nu mai trimita utilizatorii spre propriile website-uri ci sa mentina totul activ in reteaua sa de socializare, utilizatorii nemaifiind nevoiti sa paraseasca aplicatia mobila. Desigur ca acest lucru ar creste serios rata de folosire a Facebook in toata lumea, insa problema este ca diversii creatori de continut raman fara utilizatori si implicit fara bani.

INSTANT ARTICLES ALSO INTRODUCES A FEW NEW FEATURES THAT ALLOW PUBLISHERS TO MAKE THEIR ARTICLES MORE INTERACTIVE. YOU CAN TILT YOUR PHONE TO ZOOM IN AND EXPLORE HIGH RESOLUTION PHOTOS. AUTO-PLAY VIDEOS WILL ‘COME ALIVE’ AS YOU SCROLL THROUGH STORIES. YOU CAN ALSO EXPLORE INTERACTIVE MAPS, LISTEN TO AUDIO CAPTIONS, AS WELL AS LIKE AND COMMENT ON INDIVIDUAL PARTS OF AN ARTICLE IN-LINE.

Dupa cum va spuneam si mai sus, Instant Articles pentru Facebook este oferit acum in intreaga lume, dar lista publisherilor este extrem de restransa, asa ca doar anumite ziare si website-uri foarte mari ofera continut deocamdata prin intermediul acestui nou sistem.

Articolele oferite prin Instant Articles sunt marcate in partea dreapta sus a pozei lor principala cu icontia unui fulger, ele fiind afisate automat pentru toata lumea, fara sa activati vreo setare sau sa actualizati aplicatia Facebook.