Apple nu poate accesa datele din iPhone

Apple nu poate accesa datele din iPhoneApple nu poate accesa datele din terminalele iPhone blocate cu un cod de siguranta, informatia fiind oferita de catre Apple prin intermediul unui document judiciar depus la o instanta americana ca raspuns la cerintele Ministerului de Justitie din SUA privind posibilitatea de a furniza date din terminale blocate cu coduri de siguranta.

Apple sustine ca orice iPhone, iPad si iPod Touch-uri care ruleaza iOS 8 sau iOS 9 sunt imposibil de accesat de catre ea pentru a oferi datele stocate de catre utilizatori, afirmatia fiind facuta si cu multe luni in urma de catre Tim Cook la intrebari similare ale jurnalistilor.

Apple sustine ca sistemul de securitate imbunatatit al iOS 8 si iOS 9 o impiedica sa acceseze datele salvate in terminalele blocate cu un cod de siguranta, compania americana sustinand ca peste 90% dintre toate iDevice-urile ruleaza una dintre cele doua versiuni ale iOS.

Trecand acum la cele 10% dintre terminale ale caror date pot fi accesate, compania Apple sustine ca nu o va face decat daca va primi documentatie legala de la agentiile guvernamentale sau instantele din SUA, majoritatea cererilor de oferire de date fiind oficum facute asa.

Forcing Apple to extract data in this case, absent clear legal authority to do so, could threaten the trust between Apple and its customers and substantially tarnish the Apple brand.

O sedinta de judecata in acest caz a fost programata pentru ziua de vineri si atunci se va stabili daca Apple poate fi obligata sa preia date din aceste terminale, insa daca nu o poate face din punct de vedere tehnic, va fi foarte interesant cum ar putea fi obligata sa o faca.