Un angajat Apple a furat iTunes Gift Card-uri in valoare de 1 milion de dolari

Apple Store furt gift cardsUn angajat al companiei Apple a fost arestat de catre autoritatile americane deoarece s-a folosit de card-uri de credit si debit recodate pentru a cumpara iTunes Gift Card-uri in valoare de 1 milion de dolari de la compania Apple.

Angajatul si-a desfasurat activitatea in Queens Center Mall din New York, el intrand in randul angajatilor Apple in anul 2013 si a profitat de pozitia pe care o avea pentru a obtine venituri necuvenite prin furtul de bani din cartile de credit sau de debit ale diversilor clienti ai Apple.

Angajatul care a furat iTunes Gift Card-urile le revindea mai apoi unei terte persoane la preturi mult mai mici decat cele cu care le achizitionase, iar asa a adunat 1 milion de dolari din infractiunile sale, politia anchetandu-l acum, el urmand a ajunge cel mai probabil in inchisoare.

Barbatul primea 10% din valoarea iTunes Gift Card-urilor de valoare foarte mare, adica 200 de dolari dintr-un gift card de 2000 de dolari, in momentul retinerii avand asupra sa 7 astfel de gift card-uri si 51 de carti de credit Visa sau American Express recodate pentru achizitii.

Deocamdata nimeni nu stie de unde a obtinut angajatul datele folosite pentru recodarea cartilor de credit, insa Apple a inceput sa investigheze problema in octombrie dupa ce a primit multe cereri de anulare a achizitiilor pentru gift card-uri.