Un angajat Apple a furat iTunes Gift Card-uri in valoare de 1 milion de dolari

Apple Store furt gift cardsUn angajat al companiei Apple a fost arestat de catre autoritatile americane deoarece s-a folosit de card-uri de credit si debit recodate pentru a cumpara iTunes Gift Card-uri in valoare de 1 milion de dolari de la compania Apple.

Angajatul si-a desfasurat activitatea in Queens Center Mall din New York, el intrand in randul angajatilor Apple in anul 2013 si a profitat de pozitia pe care o avea pentru a obtine venituri necuvenite prin furtul de bani din cartile de credit sau de debit ale diversilor clienti ai Apple.

Angajatul care a furat iTunes Gift Card-urile le revindea mai apoi unei terte persoane la preturi mult mai mici decat cele cu care le achizitionase, iar asa a adunat 1 milion de dolari din infractiunile sale, politia anchetandu-l acum, el urmand a ajunge cel mai probabil in inchisoare.

Barbatul primea 10% din valoarea iTunes Gift Card-urilor de valoare foarte mare, adica 200 de dolari dintr-un gift card de 2000 de dolari, in momentul retinerii avand asupra sa 7 astfel de gift card-uri si 51 de carti de credit Visa sau American Express recodate pentru achizitii.

Deocamdata nimeni nu stie de unde a obtinut angajatul datele folosite pentru recodarea cartilor de credit, insa Apple a inceput sa investigheze problema in octombrie dupa ce a primit multe cereri de anulare a achizitiilor pentru gift card-uri.

Articolul precedentApple nu poate accesa datele din iPhone
Articolul următorGoogle Photos are 100 de milioane de utilizatori
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.