Apple Watch afecteaza serios vanzarile ceasurilor elvetiene

4

Apple Watch vanzari ceasuri elvetieneApple Watch a fost lansat in luna aprilie de catre compania Apple si atunci s-a spus ca vanzarile de ceasuri elvetiene vor fi serios afectate de aparitia acestui produs, lucru care in final s-a si intamplat, intr-un ritm mult mai accelerat decat se preconiza initial.

Conform unor informatii recente privind vanzarile de ceasuri elvetiene, exporturile acestora au scazut cu 8.5% in ultimele trei luni, pietele din Asia fiind cele care au stat la baza acestei scaderi destul de serioase a vanzarilor, trendul urmand a continua in lunile urmatoare.

Exporturile de ceasuri elvetiene au scazut in mai, iulie si septembrie, iar avand in vedere ca Apple Watch ajunge in tot mai multe piete de pe glob, este clar ca elvetienii nu vor mai avea parte de cresteri spectaculoase a vanzarilor in urmatoarea perioada, nici in luna decembrie.

After May and July, September is the third month to show a marked decline in Swiss watch exports. This negative change has spread to other, hitherto more robust Asian markets and casts something of a shadow over prospects for the year 2015.

Exporturile de ceasuri elvetiene au scazut cu 9.9% in mai, 10% in iulie si 8.5% in septembrie din cauza Apple Watch, aceasta fiind cea mai mare scadere in vanzari inregistrata de catre aceste tipuri de produse din anul 2009 si pana in prezent.

Intrand in detalii, ceasurile cu preturi aflate intre valoarea de 200 dolari si 500 de dolari au inregistrat cea mai mare scadere, de 14.5%, cele mai ieftine modele ale Apple Watch intrand in aceasta categorie de preturi, in principal in SUA, nu si in Europa.

Acestea fiind spuse, Apple Watch afecteaza serios concurenta si acest lucru este perfect normal din moment ce vorbim despre un produs foarte popular si foarte cautat.