Apple Watch afecteaza serios vanzarile ceasurilor elvetiene

Apple Watch vanzari ceasuri elvetieneApple Watch a fost lansat in luna aprilie de catre compania Apple si atunci s-a spus ca vanzarile de ceasuri elvetiene vor fi serios afectate de aparitia acestui produs, lucru care in final s-a si intamplat, intr-un ritm mult mai accelerat decat se preconiza initial.

Conform unor informatii recente privind vanzarile de ceasuri elvetiene, exporturile acestora au scazut cu 8.5% in ultimele trei luni, pietele din Asia fiind cele care au stat la baza acestei scaderi destul de serioase a vanzarilor, trendul urmand a continua in lunile urmatoare.

Exporturile de ceasuri elvetiene au scazut in mai, iulie si septembrie, iar avand in vedere ca Apple Watch ajunge in tot mai multe piete de pe glob, este clar ca elvetienii nu vor mai avea parte de cresteri spectaculoase a vanzarilor in urmatoarea perioada, nici in luna decembrie.

After May and July, September is the third month to show a marked decline in Swiss watch exports. This negative change has spread to other, hitherto more robust Asian markets and casts something of a shadow over prospects for the year 2015.

Exporturile de ceasuri elvetiene au scazut cu 9.9% in mai, 10% in iulie si 8.5% in septembrie din cauza Apple Watch, aceasta fiind cea mai mare scadere in vanzari inregistrata de catre aceste tipuri de produse din anul 2009 si pana in prezent.

Intrand in detalii, ceasurile cu preturi aflate intre valoarea de 200 dolari si 500 de dolari au inregistrat cea mai mare scadere, de 14.5%, cele mai ieftine modele ale Apple Watch intrand in aceasta categorie de preturi, in principal in SUA, nu si in Europa.

Acestea fiind spuse, Apple Watch afecteaza serios concurenta si acest lucru este perfect normal din moment ce vorbim despre un produs foarte popular si foarte cautat.

4 COMENTARII

  1. era si normal, industria ceasurilor nu a fost schimbata de secole..si este dovada ca in aceasta lume nimic nu dureaza la infinit

  2. “Exporturile de ceasuri elvetiene au scazut cu 9.9% in mai, 10% in iulie si 8.5% in septembrie din cauza Apple Watch”

    Asta e o informație falsă. Nicaieri nu există o legătură așa de clară că vânzările ceasurilor elvețiene au fost afectate de Apple Watch. Celelalte publicații spun că exporturile de ceasuri elvețiene în zona prețurilor 200-500 franci au înregistrat o scădere de vreo 14,7%, ceea ce face posibil ca Apple Watch să fi mușcat din felia ceasurilor elvețiene.

    “The 200-500 franc export category slipped 14.5 percent, igniting concerns that the Apple Watch could finally be taking a bite out of the Swiss industry’s stake.”

    Un studiu al Deloitte spune că scăderea industriei este cauzată în principal de 2 motive:
    1 . întărirea francului elvețian, care descurajează exporturile (prețurile pentru importatori cresc ca urmare a conversiei valutare defavorabile)
    2. scăderea cererii din China, ca urmare a încetinirii economice chineze.

    Categoria 3 ar fi “ceasurile smart”, fără a fi exemplificat vreunul, care ar putea avea un oarecare impact.
    E și logic să judecăm faptul că Apple Watch nu poate să aibă influență majoră în industria ceasurilor elvețiene, pentru că volumul vânzărilor de Apple Watch este foarte mic în comparație cu cel al vânzărilor de ceasuri elvețiene, dar mai ales pentru că sunt categorii de produse diferite.

    Din toate opiniile, mă încred mai mult în ceea ce spune Deloitte.