Salvarea Apple a fost o miscare “nebuna” a Microsoft

Steve Ballmer investitie AppleSteve Ballmer, fostul CEO al companiei Microsoft, a vorbit intr-un recent interviu acordat Bloomberg despre unul dintre cele mai “nebune” lucruri facute de catre compania pe care a co-fondat-o cu foarte multi ani de zile in urma.

Mai exact, Steve Ballmer vorbeste despre investitia facuta de catre compania Microsoft in Apple in anul 1997 pentru a-i salva pe cei din Cupertino de la faliment, Steve Jobs convingandu-l pe Bill Gates sa il ajute sa salveze compania cu care la un moment dat a avut o importanta colaborare.

In acel moment foarte putina lume a vazut cu ochi buni investitia facuta de catre Microsoft in compania Apple deoarece ele erau competitoare din foarte multe puncte de vedere si a ajuta un competitor contrar oricaror reguli ale business-ului modern, insa in Sillicon Valley orice este posibil.

Privind in Trecut, Steve Ballmer spune ca acea decizia a fost una dintre cele mai nebune luate de catre compania pe care a condus-o la un moment dat, Apple ajungand acum sa valoreze mult mai mult decat Microsoft si sa genereze incasari/profit mult mai mari decat si-ar fi imaginat in 1997 Steve Jobs sau Bill Gates.

Toate afirmatiile CEO-ului Apple le gasiti aici.