Prima Pagina Microsoft Salvarea Apple a fost o miscare “nebuna” a Microsoft

Salvarea Apple a fost o miscare “nebuna” a Microsoft

Steve Ballmer investitie AppleSteve Ballmer, fostul CEO al companiei Microsoft, a vorbit intr-un recent interviu acordat Bloomberg despre unul dintre cele mai “nebune” lucruri facute de catre compania pe care a co-fondat-o cu foarte multi ani de zile in urma.

Mai exact, Steve Ballmer vorbeste despre investitia facuta de catre compania Microsoft in Apple in anul 1997 pentru a-i salva pe cei din Cupertino de la faliment, Steve Jobs convingandu-l pe Bill Gates sa il ajute sa salveze compania cu care la un moment dat a avut o importanta colaborare.

In acel moment foarte putina lume a vazut cu ochi buni investitia facuta de catre Microsoft in compania Apple deoarece ele erau competitoare din foarte multe puncte de vedere si a ajuta un competitor contrar oricaror reguli ale business-ului modern, insa in Sillicon Valley orice este posibil.

Privind in Trecut, Steve Ballmer spune ca acea decizia a fost una dintre cele mai nebune luate de catre compania pe care a condus-o la un moment dat, Apple ajungand acum sa valoreze mult mai mult decat Microsoft si sa genereze incasari/profit mult mai mari decat si-ar fi imaginat in 1997 Steve Jobs sau Bill Gates.

Toate afirmatiile CEO-ului Apple le gasiti aici.

 • Radu

  Pe principiu: ” Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”

 • Liviu Verestiuc

  Pentru cei ce lucreaza din 1995 incoace in IT si telecomunicatii Apple nu a insemnat prea mult, insa windows-ul a fost omniprezent in ultimii 20 de ani.
  S.O. omniprezent atat pe calculatoarele de la facultate, de la servici,cat si pe cele de acasa.Poate ca de acum incolo lucrurile vor sta altfel ,insa impactul Microsoft a fost masiv la nivel mondial , istoria nu ii va uita.Au fost colosali , nu s-au laudat niciodata cat bani au in cont.

 • Sergiu Bogdan

  În momentul de față Microsoft este cam cel mai important competitor pentru Apple, lucru foarte important deoarece competiția creează inovație,iar singurii care beneficiază de acest lucru sunt consumatorii.

 • iTu

  Pai bill a lucrat/ a avut contracte cu apple, de fapt el fura informatii 😀. l-a combinat jobs sa doneze ceva bani ca oricum la vremea aceea ca si acuma nu erau banii o problema ptr bill. Oricum frumos din partea lui ca daca nu poate astazi numai aveam iPhone ci windowsphone 😉.

 • Eu.G

  Asta e cea mai tare explicatie pe care am putut sa o aud :)))

 • iTu

  Haha, vezi ca exista documentare unde poti sa afli cum a stat treaba la vremea aceea. Sau ai vrea sa ma pun sa povestesc ptr tine?

 • Eu.G

  Ai inteles gresit :)) nu am zis ca e o minciuna ce ai spus tu :)) ma amuzeam de modul de a povesti ce s-a intamplat :))

 • iTu

  😀