Hey Siri nu functioneaza constant pe iPhone 6S

Hey Siri functionareHey Siri este un sistem dezvoltat de catre compania Apple pentru a le permite utilizatorilor sa activeze asistentul personal al iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu o comanda vocala chiar si cand ele nu sunt conectate la o sursa de curent.

Sistemul asculta in mod constant tot ceea ce vorbesc oamenii in jurul terminalelor, iar atunci cand aude comanda Hey Siri rostita de catre proprietarul iDevice-ului activeaza asistentul personal Siri, un proces de configurare invatand iOS 9 cum sa isi recunoasca proprietarul.

Desi in mod normal oricine si-ar fi imaginat ca Hey Siri asculta tot timpul ceea ce se vorbeste in jurul iPhone 6S si iPhone 6S Plus, in realitate se pare ca Apple foloseste co-procesorul de miscare M9 si toti senzorii din terminale pentru a dezactiva Hey Siri in anumite conditii.

Mai exact, Hey Siri din iPhone 6S si iPhone 6S Plus este dezactivat atunci cand terminalele sunt plasate in buzunar sau cand terminalele sunt plasate cu ecranul in jos pe o suprafata plana, totul in ideea de a reduce consumul de energie pe care acest sistem il genereaza.

Pentru a determina momentele in care terminalul este plasat in buzunar iPhone 6S si iPhone 6S Plus folosesc senzorul de lumina ambientala, in timp ce pentru a identifica plasarea cu ecranul in jos este folosit accelerometrul sau giroscopul, totul fiind automat.

Avand in vedere ca Hey Siri este activ constant pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus daca il configurati, acest sistem este extrem de benefic pentru reducerea consumului inutil de energie a bateriei, el functionand imediat dupa activarea noii tehnologii, asa ca nu trebuie sa faceti nimic special pentru ea.

4 COMENTARII

  1. Folosesc Siri aproape in fiecare zi in timp ce conduc, i-l accesez prin butonul de la handsfree.
    Problema e ca nu se activează mereu, poate e de la ios9 sau de la iPhone 6s. Pe iPhone 5s funcționează întodeauna fără probleme.