Cum blochezi localizarea nedorita in aplicatii

blocare localizare aplicatii iOSLocalizarea folosind GPS-ul integrat in iDevice-uri este unul dintre principalii consumatori de energie a bateriei, dar si o problema de intimitate pentru foarte multe persoane, insa compania Apple ne ofera cateva metode de a prelua controlul asupra situatiei.

Pentru cei dintre voi care nu stiu acest lucru, inca de acum cativa ani compania Apple a implementat posibilitatea de a alege daca aplicatiile folosite de catre noi fac localizarea folosind GPS-ul atat in timpul utilizarii, cat si in timp ce ele sunt inchise in background, ambele cazuri generand consum mare de energie.

Daca in primul caz localizarea ar putea fi utila pentru anumite functii, in cel de-al doilea caz doar unele aplicatii de navigatie ar trebui sa aiba acces la locatie cand sunt in background, dar din pacate acest lucru nu se intampla in toate cazurile, asa ca este bine sa stiti cum le puteti bloca accesul.

In baza informatiilor de mai jos, recomandarea mea este sa blocati accesul la localizare pentru aplicatiile in care nu folositi serviciile de localizare, iar pentru restul sa permiteti localizarea doar in timpul folosiri, aplicatiile de navigatie avand nevoie de acces la locatie intotdeauna pentru a va oferi ghidare si in background.

blocare localizare aplicatii iOS 1

Pentru a limita accesul aplicatiilor la localizarea voastra trebuie sa :

  1. Accesati Settings > Privacy > Location Services, Configurari > Intimitate > Servicii de localizare.
  2. Acum veti avea o lunga lista de aplicatii si puteti accesa fiecare meniu al ei.
  3. In fiecare meniu veti avea trei optiuni : Never, While in Use sau Always / Niciodata, La utilizarea aplicatiei sau Intotdeauna.
  4. Alegeti oricare dintre cele trei optiuni pentru a: bloca intotdeauna accesul la GPS, permite accesul la GPS doar in timpul folosirii aplicatiei in ecranul principal, permite accesul la GPS chiar si cand aplicatia este inchisa in background.

Jucandu-va cu setarile fiecarei aplicatii puteti obtine o autonomie mai buna, chiar si cu peste o ora de utilizare, pentru baterie daca intimitatea nu este importanta pentru voi, asa ca fiti atenti la setarile pe care le faceti.