Apple ofera iPhone inlocuitor la reparatii

iPhone temporar reparatiiApple a lansat in cursul acestei zile un nou program de reparatii pentru terminalele sale iPhone, oferind in premiera terminale iPhone inlocuitoare pentru cele care sunt lansate la reparat in Apple Store-urile sale.

Mai exact, posesorii de terminale iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S si iPhone 6S Plus care trebuie sa dispozitivele la reperat pentru mai multe zile vor primi o unitate inlocuitoare, mai exact un model cu 16 GB spatiu de stocare, aceasta unitate urmand a fi returnata dupa finalizarea reparatiei.

Compania Apple a descoperit ca anumite reparatii se fac mai usor in centrele sale de reparatii decat in Apple Store-uri, astfel ca a luat decizia de a nu mai repara in magazine anumite produse si de a le trimite pentru reparare in alte locatii pentru a le oferi angajatilor timp sa rezolve alte probleme.

Terminalele iPhone care nu se mai pot conecta la calculatoare, sau nu mai pornesc deloc ori afiseaza doar un logo Apple in timpul pornirii vor fi trimise pentru reparatie in alte locatii decat in Apple Store, utilizatorii primind unitati inlocuitoare in perioada de reparatie.

Programul pilot initiat de catre compania Apple va fi disponibil doar in anumite locatii din SUA, Europa si Japonia, si dupa o perioada de testare de cateva luni se va lua o decizie privind o posibila extindere a sa in alte tari de pe glob, asa ca nu se stie exact cat va dura totul.

Aceasta este o premiera pentru compania Apple si desigur ca programul nu este disponibil in Romania, nici nu se stie daca va ajunge vreodata, insa daca locuiti intr-una dintre putinele tari in care programule ste deschise, s-ar putea sa beneficiati de aceasta schimbare.

Deci, ce parere aveti de schimbarea implementata de Apple ?

39 COMENTARII

  1. ce dezavantaj vezi tu aici?:))
    adică apple îți dă un telefon nou în timp ce al tău e la reparat ca să nu fie nevoie să folosești un nokia 1110 și tu tot ca un dezavantaj îl vezi…:))

  2. E supper tare initiativa, mi se pare normala si daca tot suntem aici toata stima ptr cei de la NOUMAX. Super profesionisti !

  3. Apple a schimbat politicile de inlocuire de ceva vreme. Nu se mai schimba orice, unele terminale se repara.
    Usor, usor se duce vremea schimbarilor, terminalele schimbate fiind in cele mai multe cazuri reconditionate si nu noi.

  4. Mie mi-au dat un iphone 4S iar a doua oara un Iphone 4 cei de la Vodafone pe perioada reparatiei 4S-ului meu(la vremea respectiva). Noroc ca sunt client platinum si am prioritate la service,in 2-3 zile aveam iphone nou,mai mult a durat drumul pana la Bucuresti si inapoi decat inlocuirea:-))

  5. gandeste-te in cazul strict 6s…daca ai problema cu un iphone 6s peste 4-5 luni cand deja sunt unitati in service tu lasi un 6s cu chip samsung iar unitatea la schimb pe durata reparatiei etc, primesti unu cu TMSC…si il pastrezi pe ala
    Asta ar fi un caz in care ai beneficia

  6. Te-ai lins pe bot sa primesti din partea Apple un iPhone NOU . In cazul in care ajungi cu terminalul la garantie primesti din partea Apple un produs “NOU” doar pentru 2-3 ZILE apoi predai jucaria NOUA si primesti vechiul reparat .

  7. Avea chip de la Samsung si a gasit el vreo buba(sau de nu,l-a cautat cu lumanarea pana a gasit unul) si acum asteapta sa-i dea cu chip TSMC:-))

  8. La cat costa un iPhone corect e sa ti-l schimbe cu unul nou nu sa repare.. Nu înțeleg ce e asa wow in acest subiect.. Prefer sa stau câteva zile fara iphone dar știu ca primesc unul nou, nu unul reparat..
    Voi preferati sa il repare pe actualul si sa sa aveti inchiriat un nou telefon pe aceasta perioada.. Cred ca nu gândiți ce e mai avantajos..

  9. Nu vorbim despre Android @zaone , eu am alte pretentii din partea Apple , au avut o politica de garantie Premium ( toate iPhone-urile si iPad-urile indiferent din ce motiv ajungeau in service erau inlocuite ) am schimbat pe garantie de trei ori iar in ziua urmatoare am primit un alt produs nou .
    Practic Apple ajunge “de rand ” au intrat intr-un final in randul lumii !! ?

  10. foarte bine ca ofera un smartphone cat timp al tau e in service, nu toata lumea are un alt smarphone de interventii acasa. eu nu sunt de acord cu schimbarea telefonului defect cu unul nou egal cat o costa un iPhone, apple se da eco friendly insa prin schimbarea telefoanelor defecte cu unul nou eu sunt de parere ca produc gunoi. de ex daca, camera e dusa sau home Button dece ar trebui sa iti dea unul nou cand se poate schimba?…

  11. Politica asta de garantie a adus faima Apple , fanii cumparau produsele cu ochii inchisi doar pentru ca ei stiau ca in cazul unor probleme in perioada de garantie vor primii in locul produselor defecte produse noi .
    Pana acum politica de garantie Apple a facut diferenta fata de Samsung iar acum o dam in “eco friendly” ??

  12. Hahaha, ai citit ce ai scris?? Apple are succes ca ofera garantii bune nu ca lumea vrea iPhone ?. Ce face happle si ce schimba ei la sistemul de garantii nu ma priveste insa nu cred ca ai vrea ca urmasi tai sa isi faca casa pe un morman de gunoi produs in mare parte de apple. Asa gandesc eu, incerc sa nu produc gunoi aiurea doar ca pe moment ma simt bine ca am produs nou. Al meu nepot a avut probleme cu sony z4 si timp de 3 saptamani cat a stat in service a fost nevoit sa foloseasca o trompeta de tel ce a avut pre acasa ca de la sony nu a primit unul sa foloseasca.

  13. Lumea vrea Apple pentru ca Apple ofera servicii Premium .
    Garantia Apple a facut diferenta fata de Samsung iar acum aplica o politica asemanatoare .
    Trebuie sa te intereseze @iTu pentru ce te afecteaza DIRECT !!
    In cazul in care iPhone-ul tau 6S are probleme vei primii din partea Apple acelasi produs reparat , multe din aceste telefoane reparate au acumulat si uzura normala de utilizare ( un ecran zgariat , o carcasa atinsa , etc
    Cat despre acel “gunoi Apple ” pot sa-ti spun ca toate iDevice-urile pe care Apple le da Noi pe garantie sunt facute din componentele fara probleme din terminalele aduse de clienti cu defecte , doar carcasele ( poate si ecranul ) sunt Noi .
    Practic Apple topeste aluminiul si sticla ramasa si o refolseste pentru a fabrica noile ideviceuri .

  14. Salut! Am un iphone 6 in garantie di in plus am si asigurare. Mi sa spart ecranul la el si vreau sa il duc la asigurare. Oare cand il schimba pot sa ii zic sa imi dea 6s si sa platesc diferenta?

  15. Faptul ca Apple ofera telefon inlocuitor pentru device-uri ajunse cu defecte in service e de laudat dar in acelasi timp renunta sa ofere telefoane noi in schimbul celor defecte . Decizie inteleapta doar pentru profitul lor ?
    Eu am schimbat , altii au schimbat , prin afara au primit terminale sigilate , altii au avut iPhone-urile deteriorate si tot au primit produse Noi din partea Apple .

  16. Reparatia ecranului o acopera asigurarea daca are inclus, nu are nimica cu garantia. in garantie nu se include repararea ecranului. Mi-e greu sa cred ca un magazin iti ia telefonul inapoi si daca ar face-o in cati bani ti-ar lua vechiul device??? Ai fi multumit daca ti-ar oferi 200€ pe el?

  17. Asta facea diferenta intre Apple si restul de producatori, acest sistem de garantie premium al produsului prin care,daca ti se strica o piesa iti era inlocuit produsul.
    Cand ti se ofera o garantie de genul acesta, deja ti se creaza o impresie de produs extrem de bun, pt ca te gandesti ca nu pica nimic tocmai din cauza ca ar fi obligati sa-ti schimbe produsul.

    Faptul ca ti se da acum un alt Iphone atat timp cat al tau este la reparat,intr-adevar este un lucru bun, dar faptul ca dupa o saptamana sau doua iti vine tot telefonul tau, dar reparat si nu inlocuit este o prostie si nu ai cum sa lauzi o chestie ca asta..practic au schimbat o politica premium pe una standard.

    Daca asta tie ti se pare o garantie ft buna, atunci garantia oferita de Samsung prin care iti este telefonul reparat in maxim 3 ore cum este? te duci cu telefonul la service la garantie..bei o cafea si telefonul este gata..numai stai cu un alt telefon si astepti cu zilele pana ti-l repara pe al tau.

  18. Ce incerci tu sa faci este un fel de buy-back, dar la astfel de proceduri vei primii pe telefon o valoare mult mai mica decat face el pe piata neagra.

    DIn cate stiu, garantia se pierde daca ti-ai spart ecranul pt ca se presupune ca orice problema aparuta se poate datora socului suferit in momentul in care ai dat cu el pamant si l-ai spart.

    Asigurarea iti va reface telefonul,vinde-l pe olx si pune diferenta si achizitioneaza un Iphone 6S

  19. Pe asigurare scrie ca este asigurat pana la o mie de euro. Poate nu mi-ar schimba tel pt un display dar sa spunem ca mi se fura tel. Eu am asigurarea si pt furt si trebuie sa imi dea altul, atunci ei ar da o suma de bani la reprezentanta pt unul nou, iphone 6 da? Nu ar fi acelasi lucru daca eu as pune diferenta pt 6s?