Cum setezi un cod de acces de 4 cifre in iOS 9

Cum setez cod de siguranta 4 cifre iOS 9 1Daca este curios sa fli cum setezi un cod de siguranta de 4 cifre in iOS 9, ei bine in acest articol va voi explica modul in care puteti face acest lucru, daca ati setat unul de 6 cifre, asa cum v-a recomandat compania Apple la setarea iOS 9.

Pentru sistemul de set up al iOS 9 puteti alege optiunea de a seta un cod de acces de 4 cifre prin accesarea optiunilor oferite de catre meniul Optiuni cod de acces care este afisata in momentul in care ajungeti la ecranul in care vi se cere sa setati codul de siguranta pentru iPhone sau iPad.

In cazul in care ati setat deja un cod de acces de 6 cifre pentru iOS 9, atunci schimbarea sa este destul de simpla si se face din meniul prin care puteti modifica nu doar asetarile pentru codul de acces, ci si setarile pentru sistemul Touch ID al sistemului de operare iOS.

Cum setezi un cod de acces de 4 cifre in iOS 9

Cum setez cod de siguranta 4 cifre iOS 9 2

Bun, pentru a seta un cod de acces de 4 cifre daca aveti deja setat unul de 6 cifre, sau daca nu aveti vreunul setat, trebuie sa :

  1. Accesati meniul Touch ID & Passcode, Touch ID si cod de acces din aplicatia Settings, Configurari.
  2. Daca aveti un cod de acces setat va trebui sa il introduceti, daca nu aveti unul setat, atunci puteti accesa meniul imediat.
  3. Daca nu aveti un cod de acces setat va trebui sa accesati optiunea Turn passcode On, Activati cod de acces.
  4. Daca aveti deja un cod de acces setat, atunci accesati optiunea Change passcode, Schimbati codul. In aceasta situatie, dupa accesarea optiunii va trebui sa reintroduceti codul de acces de 6 cifre pe care il aveti deja pentru a avea acces la functia de schimbare a sa.
  5. Acum apasati butonul Passcode Options, Optiuni cod de acces.
  6. In noul meniu alegeti Cod numeric de 4 cifre, 4-Digit numeric cod.
  7. Acum setati noul cod de acces.

Recomandarea Apple de a seta un cod de acces de 6 cifre aduce mai multa siguranta pentru datele din terminalele voastre, insa presupune setarea unei combinatii de cifre ce este mai greu de tinut minte decat una de 4 cifre, asa ca alegerea este la voi.