Legalitatea jailbreak-ului reconfirmata in SUA

Libraria Congresului American legalitate jailbreakLegalitatea jailbreak-ului a fost reconfirmata in SUA de catre Biblioteca Congresului American, ea fiind obligata o data la trei ani sa verifice daca exceptiile de la legislatia privind drepturile de autor mai pot fi in continuare aplicate.

In 2015 legalitatea jailbreak si unlock-ului au fost reconfirmate in SUA pentru o varietate de dispozitive electronice, astfel ca americane vor putea sa isi exploateze in continuare terminalele mobile, tabletele, televizoarele si multe altele dupa bunul lor plac.

Adoptarea acestei exceptii a fost posibila si cu ajutorul creatorului Cydia care a dus o campanie de sustinere a celor care au cerut reconfirmarea exceptiei in cursul acestui an, iar Biblioteca Congresului American si-a sustinut decizia de acum cativa ani si va permite exploatarea terminalelor fara restrictii.

Daca in trecut in baza acestei exceptii statea decizia hackerilor de a dezvolta in continuare solutii de jailbreak sau unlock pentru iPhone si iPad, in 2015 acest lucru nu se mai aplica, hackerii chinezi neavand prea multe retineri in a incalca orice fel de legislatie americana inexistenta in China.

Accordingly, based on the Register’s recommendation, the Librarian adopts the following exemption: Computer programs that enable smartphones and portable all-purpose mobile computing devices to execute lawfully obtained software applications, where circumvention is accomplished for the sole purpose of enabling interoperability of such applications with computer programs on the smartphone or device, or to permit removal of software from the smartphone or device.

Privind situatia in sine, fie ca Biblioteca Congresului American adopta aceasta exceptie, fie ca o respingea, dezvoltarea viitoare a solutiilor de jailbreak pentru iOS nu era pusa in pericol in vreun fel si v-am explicat mai sus cat de mult le pasa hackeirlor de ea.

In ceea ce priveste solutiile de decodare, au trecut deja cativa ani de cand nu au mai fost lansate solutii de unlock pentru iPhone si e foarte putin probabil sa vedem altele prea curand, asa ca decizia de astazi nu ne afecteaza prea mult.

4 COMENTARII