Q3 2015: 30% dintre cumparatorii de iPhone au venit de la Android

Apple Move to iOSQ3 2015 a incheiat cel mai profitabil an fiscal pentru compania Apple, conform calendarului sau fiscal, iar in ultimele trei luni 30% dintre cei care au cumparat un terminal iPhone de la cei din Cupertino au facut trecerea de la platforma Android.

Apple a anuntat ca a vandut 48 de milioane de terminale iPhone in ultimele trei luni, deci aproximativ 14.4 milioane de unitati au fost vandute catre fosti posesori de terminale Android, astfel ca vorbim despre un record de persoane care au venit de la aceasta platforma.

Cei care au facut trecerea la terminalele iPhone au detinut un smartphone Android in trecut, deci nu vorbim despre persoane care au luat pentru prima oara contact cu un terminal iPhone, insa acest lucru nu este surprinzator avand in vedere putina lume nu detine un smartphone acum.

In ciuda acestui lucru, trebuie din nou remarcat faptul ca Apple a inregistrat un record de utilizatori Android care au facut trecerea la iPhone, iar acest lucru cel mai probabil multumita cresterii dimensiunilor ecranelor iPhone-urilor la 4.7 inch si 5.5 inch.

Apple a promovat extrem de agresiv terminalele sale iPhone, lansand chiar si o aplicatie pentru Android care faciliteaza transferul de date dintre terminale si usureaza munca utilizatorilor care doresc sa cumpere un iPhone fara sa aiba prea multe batai de cap.