Apple a cheltuit 8 miliarde de dolari pe cercetare si dezvoltare

Apple cercetare si dezvoltareApple a cheltuit 8 miliarde de dolari pe cercetare si dezvoltare in 2015, suma fiind enorma pentru o companie normala, insa usor de inteles pentru una dintre cele mai mair si mai bogate companii de pe planeta.

Suma totala cheltuita pe cercetare si dezvoltare in anul fiscal 2015 de catre Apple reprezinta doar 3% din incasarile sale totale, deci vorbim despre un procent destul de mic reinvestit in dezvoltarea de produse noi si nimeni nus tie spre ce a fost directionata majoritatea acestei sume.

Procentul de 3% din venituri alocata de catre compania Apple pentru cercetare si dezvoltare este similar cu cel alocat de catre cei din Cupertino in ultimii 3 ani pentru investitii similare, iar pentru ca incasarile au crescut anual si investitille de acest gen au crescut in consecinta.

Mai exact, In 2013 compania Apple investea peste 4 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, in 2014 cifra a crescut la peste 6 miliarde de dolari, in timp ce in 2015 cifra a crescut la peste 8 miliarde de dolari, iar anul viitor probabil va fi vorba despre o crestere similara.

Suma investita de catre Apple in ultimele 12 luni a fost necesara pentru dezvoltarea Apple Watch, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, a iPad Pro, a masinii autonome si electrice, insa desigur ca iPhone 7 si diverse alte produse sunt deasemenea in plan pentru lansare in curand.

Apple investeste mai putini bani decat unii competitori in cercetare si dezvoltare, iar acest lucru nu este deloc normal pentru o companie care isi bazeaza majoritatea veniturilor pe terminalele iPhone, insa probabil lucrurile se vor schimba.