Apple Watch – vanzari de 1.7 miliarde de dolari

Apple Watch - vanzari de 1.7 miliarde de dolariApple Watch a generat vanzari de 1.7 miliarde de dolari pentru compania Apple in primele 5 luni de disponibilitate pe piata, sau cel putin asta ne dau de inteles analistii americani.

Suma a fost calculata prin analizarea incasarilor pentru produsele din categoria Other, acolo fiind inclus si Apple Watch impreuna cu iPod-urile, veniturile Apple in respectiva categorie dublandu-se fata de T3 2015, cresterea fiind atribuita noului ceas inteligent al celor din Cupertino.

In 2014 compania Apple a inregistrat incasari de 8.3 miliarde de dolari pentru categoria Other, in timp ce in 2015 a inregistrat incasari de 10 miliarde de dolari, deci Apple Watch ar reprezenta minim 1.7 miliarde de dolari din incasarile acestei categorii, asta daca vanzarile celorlalte produse nu au scazut sau crescut.

Pana in momentul lansarii Apple Watch, incasarile din categoria Other erau in scadere, astfel ca acest ceas inteligent probabil a generat incasari ceva mai mari decat cele estimate de catre analisti pana acum, asa ca vorbim despre minim 1.7 miliarde de dolari.

Desi unii au avut asteptari foarte mari de la Apple Watch, produsul celor de la Apple se descurca destul de bine in materie de vanzari, avand incasari mult mai mari decat orice alt produs competitor disponibil pe piata, asa ca pentru Apple el este un succes.

Vanzarile Apple Watch nu sunt extrem de mari deocamdata avand in vedere ca el a fost lansat cu greu in multe tari de pe glob, asa ca in viitor evolutia vanzarilor ar putea fi una pozitiva pentru Apple.