Google va combina Chrome OS cu Android

Google Chrome OSGoogle va combina Chrome OS cu Android intr-un efort de a copia strategia Microsoft privitoare la Windows 10, asta in timp ce Apple deocamdata nu are vreo intentie de a combina iOS cu OS X pentru produsele sale.

Dupa doi ani de testare a unui sistem de operare ce combina Chrome OS si Android, compania americana a luat intr-un final decizia de a trece proiectul in faza de dezvoltare in vederea lansarii oficiale, astfel ca probabil in cativa ani el va fi oferi oficial pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Decizia celor de la Google de a crea un sistem de operare universal pentru PC si terminale mobile are la baza adoptia la scara larga a terminalelor Android, cei din Mountain View intentionand sa devina un concurent mult mai serios pentru Microsoft pe piata PC-urilor.

Sistemul de operare universal bazat pe Chrome OS si Android va fi capabil sa ruleze nu mai putin de 1 milion de aplicatii disponibile deja in Google Play, astfel ca utilizatorii vor beneficia de de o experienta cat se poate de completa si complexa pe calculator sau terminale mobile.

Google wants to get its software and moneymaking services such as Search and YouTube on as many devices as possible. It also hopes to curry favor with independent developers, whose apps will work on more devices with fewer modifications.

Desi unele calculatoare sunt capabile sa ruleze sistemul de operare Android deja si sa ofere acces la aplicatiile din Google Play, compania Google incearca sa creeze un sistem de operare propriu pentru a controla cat se poate de mult din experienta utilizatorilor.

Deocamdata cei de la Google nu au anuntat o data pentru lansarea noului sistem de operare universal, insa cu siguranta nu va trece foarte mult timp pana cand vom vedea primele versiuni beta, cei de la Google dorind sa il aduca cat mai repede pe piata.