Situatia jailbreak iOS 9 pentru iPhone si iPad

iOS 9 situatia jailbreak pentru iPhone si iPadSituatia jailbreak iOS 9 pentru iPhone si iPad este una dintre marile intrebari ale anumitor persoane, iar asta deoarece Apple a blocat zilele trecut semnarea de SHSH-uri pentru iOS 9.0.2, facand instalarea imposibila.

In aceasta situatie, unii se intreaba in ce conditii mai pot face iOS 9 jailbreak pentru propriile terminale, iar raspunsul este unul destul de simplu desi lucrurile au sanse mari de a se schimba in perioada urmatoare pe masura ce echipele de hackeri vor lansa noi programe de jailbreak.

Datele de mai jos sunt valabile doar pentru aceasta zi si cel mai probabil saptamana aceasta, astfel ca situatia jailbreak iOS 9 pentru iPhone si iPad s-ar putea schimba in viitorul apropiat.

iOS 9, iOS 9.0.1 si iOS 9.0.2 – situatia jailbreak pentru iPhone si iPad

In momentul de fata iOS 9, iOS 9.0.1 si iOS 9.0.2 sunt singurele versiuni ale iOS 9 pentru care se poate face jailbreak cu ajutorul programului Pangu9 al Pangu Team, tutoriale de jailbreak fiind disponibile atat pentru Windows, cat si pentru platforma OS X.

Din pacate iOS 9, iOS 9.0.1 si iOS 9.0.2 nu pot fi instalate in iPhone, iPad sau iPod Touch in momentul de fata deoarece Apple nu mai semneaza SHSH-uri, asa ca va trebui sa va folositi de programe precum SemiRestore sau iLexRat pentru a pastra jailbreak-ul cand aveti prea multe instalate.

iOS 9.1 si iOS 9.2 – situatia jailbreak pentru iPhone si iPad

In momentul de fata iOS 9.1 si iOS 9.2 nu au disponibile solutii de jailbreak pentru iPhone sau iPad, asta deoarece exploit-urile utilizate pentru solutia de jailbreak Pangu9 dedicata iOS 9, iOS 9.0.1 si iOS 9.0.2 au fost inchise in actuala versiune a asistemului de operare.

Hackerii echipei Pangu Team nu au anuntat deocamdata posibila lansare a unei noi solutii de jailbreak pentru iPhone, iPad sau iPod Touch, insa exista sanse foarte mari ca ea sa apara mai devreme decat mai tarziu, insa deocamdata nu exista informatii privind aparitia ei.

Exact asa precum se intampla in fiecare an, solutiile de jailbreak au o durata de “viata” de doar cateva saptamani, compania Apple blocandu-le foarte rapid pentru lansare, iar anul acesta lucrurile stau la fel, deci nu puteti face restore la o versiune de iOS pentru care se poate face jailbreak.