Apple se pregateste pentru un T4 2015 record

bani AppleApple se pregateste pentru un T4 2015 record conform analistilor americani, compania din Cupertino facand investitii serioase in asteptarea unor vanzari pe masura pentru produse pana la sfarsitul anului.

Mai exact, compania Apple are contracte si angajamente care totalizeaza investitii de 36.8 miliarde de dolari, ele fiind cu mult mai mari fata de cele inregistrate pentru compania americana la sfarsitul anului trecut, semn ca anul acesta vanzarile vor creste.

Apple a estimat ca va avea incasari de 75.5 – 77.5 miliarde de dolari in T4 2015, insa analistii americani sustin ca in realitate incasarile celor din Cupertino ar putea ajunge pana la 84.4 miliarde de dolari in aceasta perioada, cu 10% mai mult decat estimarile celor din Cupertino.

Desi ei au obtinut aceasta cifra prin analizarea angajamentelor pe care Apple le are fata de partenerii sai pentru productia de terminale mobile sau laptop-uri ori achizitionarea de masinarii de productie, in realitate nimeni nu poate prezice exact cati bani va castiga Apple.

Apple’s last quarterly report revealed $29.5 billion in off balance-sheet commitments, and $7.3 billion in other commitments, at the end of the September quarter. These usually represent money that Apple is planning to spend on parts and manufacturing equipment.

Pana in prezent Apple a oferit estimari destul de exacte cu privire la sumele pe care se asteapta sa le castige in urmatoarele trimestre fiscale, astfel ca nu prea avem motive sa ne gandim ca lucrurile nu vor fi asa cum isi imagineaza cei din Cupertino, incasarile estimate de ei fiind cu mult peste cele ale anului trecut.