iPhone 6S vs Galaxy S6 – cat conteaza rezolutia camerelor ?

camera rezolutieiPhone 6S are o camera de 12 megapixeli in timp ce Samsung Galaxy S6 are o camera de 16 megapixeli si diferenta este destul de mare intre rezolutiile lor, insa oare cat conteaza acest lucru ?

Ei bine in imaginea alaturata puteti vedea cam care este diferenta dintre ceea ce pot captura camerele iPhone 6S si Samsung Galaxy S6, terminalul coreenilor inregistrand mai multe elemente din spatiul din fata camerei, in timp ce iPhone 6S nu este capabil de acelasi lucru.

Camera de 12 megapixeli a iPhone 6S are rezolutia de 4032 x 3042 pixeli, in timp ce camera de 16 megapixeli a Samsung Galaxy S6 are o rezolutie de 5312 x 2988 pixeli, deci smartphone-ul Samsung va inregistra mai multe detalii pe latimea imaginilor, nu si pe inaltime.

Diferenta este vizibila in imaginea de mai sus, insa ea este doar o parte din problema, deoarece in calcul trebuie luat si aspect ratio-ul celor doua camere, iPhone 6S avand formatul 4:3, in timp ce Samsung Galaxy S6 are formatul 16:9, potrivit pentru cele doua tipuri de rezolutii.

camer aspect ratio

In aceasta idee, camera iPhone 6S va inregistra pe inaltimea imaginii putin mai mult din ceea ce se afla in fata sa, insa pe latime va inregistra mult mai putin, asa ca atunci cand faceti pozele in format wide terminalul coreenilor are un mare avantaj fata de iPhone.

Diferenta in rezolutii si in portiunile din peisaj capturate de catre fiecare camera nu are un corespondent direct pentru calitatea pozelor, numarul de megapixeli oferind informatii doar despre dimensiunea pozelor si ceea ce poate cuprinde senzorul de imagine.

Majoritatea utilizatorilor nu stiu sa faca diferente intre smartphone-uri in baza a ceea ce pot captura cu ale lor camere doar uitandu-se la rezolutia camerei sau la aspect ratio, insa va spun din nou ca nu trebuie sa priviti numarul de megapixeli ca un element ce denota calitatea pozelor inregistrate, ci doar marimea lor.

1 COMENTARIU

  1. venind de la un lumia 930, pot spune ca sunt multumit de camera de la 6s. indoor nu e chiar grozava din cauza lipsei ois dar in rest e foarte ok.