Un bug al terminalelor Samsung faciliteaza furtul

Un bug al terminalelor Samsung faciliteaza furtulUn bug al terminalelor Samsung faciliteaza furtul smartphone-urilor prin inlaturarea unui sistem de protectie implementat de catre compania Google incepand cu Android 5.0.1 pentru sistemul sau de operare.

Mai exact, cei de la Google au implementat in Android un sistem similar iCloud Activation Lock, astfel ca terminalele Android conectate la un cont Google necesita activare cu un Google ID daca o persoana le-a sters datele printr-o procedura de factory reset facuta din terminal.

Acest sistem ar fi trebuit sa protejeze inclusiv terminalele Android, insa din pacate o vulnerabilitate a versiunii de Android din terminalele Samsung, un Samsung Galaxy Note 5 fiind folosit pentru exemplificare, lasa utilizatorii fara acest nivel de protectie.

Totul are la baza posibilitatea de a citi automat medii de stocare USB OTG din terminalele Android si o aplicatie care trebuie rulata in terminale, ea inlaturand masurile de securitate si facilitand activarea unui terminal chiar daca el a fost blocat cu un Google ID inainte de stergere.

In clipul video de mai sus veti vedea cat de simpla este procedura care permite inlaturarea masurilor de protectie ale Android-ului din terminalele Samsung in momentul de fata, astfel ca un terminal furat, chiar daca este blocat, poate fi sters si activat de hot.

Dimineata va spuneam ca Google a descoperit numeroase vulnerabilitati in terminalele Samsung, iar aceasta este o noua dovada a faptului ca producatorii de terminale Android inlatura masurile de securitate implementate de catre Google prin propriile modificari facute sistemului de operare.

Android-ul nu a fost vreodata laudat pentru securitate si nici nu va fi deoarece prin natura sa este un sistem de operare deschis, iar acest lucru il expune la probleme de acest gen, ele fiind exploatate din plin de tot felul de persoane care au la indemana tot felul de metode de a eluda masurile de securitate.