Apple colaboreaza cu Synaptics pentru iPhone 7

Apple comanda drivere Synaptics pentru iPhone 7Compania Apple a comandat de la Synaptics drivere pentru ecranul iPhone 7, cei din Cupertino fiind obligati sa colaboreze cu Synaptics dupa ce aceasta din urma companie a cumparat anul trecut Renesas SP Drivers.

Cei de la Renesas SP Drivers erau furnizorii de drivere pentru ecranele terminalelor iPhone, insa incepand din septembrie 2014 ea a devenit o subsidiara a Synaptics, iar acum pare sa fi fost absorbita complet ca o divizie a celor de la Synaptics.

Apple ar fi comandat deja de la Synaptics driverele care urmeaza sa fie folosite in ecranul iPhone 7, iar acest lucru indica faptul ca inginerii sai n-au reusit sa dezvolte pana acum software-ul necesar pentru ecranul ce urmeaza sa fie folosit in viitorul terminal iPhone.

Desi colaboreaza cu Apple, cei de la Synaptics furnizeaza drivere pentru ecranele terminalelor HTC, Samsung, Google, Motorola, etc, astfel ca in aceasta situatie cei din Cupertino nu au parte de exclusivitatea cu care sunt in mod normal obisnuiti cand vine vorba despre terminalele lor iPhone.

Apple places driver IC orders for 2016 iPhone models with Synaptics Cage Chao, Taipei; Jessie Shen, DIGITIMES [Thursday 5 November 2015]. Apple has placed LCD driver IC orders for its 2016 series of iPhones with Synaptics, indicating its in-house developed touch and display driver integration (TDDI) single-chip solutions will not be ready, according to industry sources.

Dupa achizitionarea Renesas, cei de la Synaptics au avut probleme in a mentine comenzile companiei Apple, insa iata ca din moment ce inginerii celor din Cupertino nu se descurca singuri, iPhone 7 va folosi produse ale companiei Synaptics si acest lucru nu va afecta experienta noastra.

Apple a angajat in trecut ingineri ai Renesas pentru echipa sa dedicata dezvoltarii de drivere pentru ecranele iDevice-urilor, insa iata ca echipa nu este deocamdata suficient de matura pentru a oferi singura solutii pentru terminalele mobile ale celor din Cupertino.