Android 6 Marshmallow ruleaza pe 0.3% din terminale

Android 6 MarshmallowAndroid 6 Marshmallow ruleaza pe 0.3% din terminale Android existente pe planeta la o luna dupa lansarea oficiala facuta de catre compania Google in cadrul unei conferinte organizate in San Francisco.

Desi Android 6 Marshmallow este disponibil pentru un numar foarte limitat de terminale deocamdata, in principal doar cele din seria Nexus, aceasta rata de adoptie extrem de mica demonstreaza din nou cat de mare este problema pentru Google cand vine vorba de actualizarea sistemului sau de operare.

iOS 9 avea o rata de adoptie de peste 50% la o luna dupa lansare pentru ca Apple a implementat un sistem inteligent de actualizari pentru iDevice-urile sale, insa Android 6 Marshmallow ramane cu doar 0.3% din cauza fragmentarii care exista in ecosistem.

Ganditi-va ca Android 6 Marshmallow ofera foarte multe imbunatatiri pentru Android, dar pana reusesc producatorii sa ofere actualizarile va trece foarte mult timp si cei care au de suferit sunt, desigur, utilizatorii finali care sunt fortati sa foloseasca versiuni vechi sau altele neoficiale.

rata adoptie android

Daca va uitati la imaginea de mai sus in care vedem rata de adoptie a diverselor versiuni ale Android veti observa ca problema fragmentarii este mult mai mare decat pare la o prima vedere, majoritatea terminalelor Android ruland versiuni ale sistemului ce operare ce sunt mai vechi de 2 ani.

Android 4.4 KitKat este cea mai populara versiune a Android cu 37.8% din totalul terminalelor, iar Jelly Bean o urmeaza cu 24.9% din dispozitive, deci vorbim despre peste 60% dintre terminalele Android care ruleaza versiune foarte vechi ale sistemului de operare.

Android 5 Lollipop ruleaza pe 26.6% dintre terminalele Android, in timp ce Android Marshmallow nu creste acest procent nici macar pana la 27%, situatia fiind de-a dreptul comica, daca nu ar fi demna de mila pentru utilizatorii Android.

Din pacate platforma Android mai are mult de evoluat pana cand toata lumea va putea beneficia de cele mai recente tehnologii, iar situatia de acum nu va avae o rezolvare prea curand.