YouTube imbratiseaza realitatea virtuala

YouTube realitate virtualaYouTube recunoaste in sfarsit importanta realitatii virtuale, astfel ca ieri compania a anuntat ca website-ul YouTube va reda clipuri video VR pentru utilizatorii care au dispozitive capabile sa le redea.

Incepand de ieri compania YouTube a inceput sa publice si primele clipuri video pentru realitate virtuala create de catre unii dintre partenerii sai, acestea putand fi redate corect de catre aplicatia YouTube pentru Android deocamdata.

Impreuna cu suportul pentru realitate virtuala, cei de la YouTube au implementat si suport pentru Google Cardboard in aplicatia YouTube pentru Android, astfel ca oricine are acest accesoriu poate vedea clipurile video intr-un format complet nou.

YouTube realitate virtuala

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, utilizatorii au optiunea de a vedea filmele pentru realitate virtuala atat in formatul lor normal, cat si intr-un format compatibil cu castile pentru realitate virtuala, experienta in sine fiind extrem de interesata si de incercat.

Punand smartphone-ul intr-un Google Cardboard sau orice alt accesoriu pentru realitate virtuala, utilizatorii beneficiaza de o experienta mult mai buna de vizualizare a clipurilor video, acestea ajungand mult mai aproape de ochi, intr-un format mai usor de vizualizat.

YouTube realitate virtuala 1

Avand in vedere ca Google abia a implementat suportul pentru realitate virtuala pentru dispozitivele Android, va fi interesant de vazut cat de multumiti vor fi utilizatorii de existenta sa, popularitatea urmand a creste serios in urmatoarele luni.

Deocamdata nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand Google ar putea implementa acelasi tip de suport in aplicatia pentru iOS, insa imi imaginez ca nu vom avea chiar atat de mult de asteptat pana cand vom putea beneficia de o functionalitate similara pe iDevice-uri.