Angajatii Apple pierd un proces intentat impotriva companiei

Apple infractori angajatiCu doar cateva luni in urma o parte dintre angajatii Apple au actionat compania in judecata acuzand-o de faptul ca ii tine in mod inutil peste program din cauza unor masuri de securitate indreptate impotriva lor.

Angajatii Apple sustin ca aceste masuri de securitate implica verificarea gentilor, rucsacelor sau a altor obiecte similare inainte si dupa inceperea sau terminarea programului, cate aproximativ 30 de minute fiind pierdute zilnic de catre oameni din cauza acestor produceri.

Angajatii sustin ca Apple ar trebui sa le plateasca timpul pierdut in cazul acestor verificari, insa in judecator american a decis ca Apple nu greseste atunci cand isi verifica angajatii pentru a vedea daca acestia fura produsele sale sau aduc obiecte interzise in magazine.

Daca judecatorul ar fi dat castig de cauza angajatilor, Apple ar fi trebuit sa plateasca 12.400 de persoane din 52 de magazine pentru timpul pierdut la aceste verificari, ele fiind obigatorii, suma de 60 de milioane de dolari fiind estimata pentru aceste despagubiri.

It is undisputed that some employees did not bring bags to work and thereby did not have to be searched when they left the store.

Desi fiecare angajati supus acestor masuri de securitate ar fi urmat sa primeasca, in medie, 4838 de dolari, judecatorul care a analizat cererea de chemare in judecata a decis ca angajatii ar fi putut trece peste aceasta procedura daca nu ar fi adus vreo geanta cu ei la serviciu.

Practic judecatorul a dat vina tot pe angajati care ar fi trebuit sa vina la serviciu doar cu hainele de pe ei, lucru pe care nu il poti cere de la toti oamenii, desi unii angajati au procedat in acest mod si au evitat pierderea de timp la coada pentru verificarea gentilor.

Desi aceasta procedura era facuta in 52 de Apple Store-uri de pe glob, Tim Cook nu parea sa fi stiut despre existenta ei, insa se pare ca ea nu a fost oprita nici dupa ce el a aflat.

Voi ce parere aveti despre decizia judecatorului ?

 

1 COMENTARIU