Apple TV 4 vs Nvidia Shield – comparatie detaliata

Apple TV 4 Nvidia ShieldApple TV 4 si Nvidia Shield nu sunt produse competitoare directe, insa o comparatie detaliata intre ele trebuia facuta in baza faptului ca ele se adreseaza aproximativ aceluiasi tip de consumatori.

Apple TV 4 este un hub multimedia creat initial de catre compania Apple pentru a reda filme sau show-uri TV pe televizoare folosind o conexiune de internet, insa anul acesta el a evoluat intr-un produs Apple capabil sa ruleze diverse aplicatii sau jocuri disponibile in App Store.

Apple TV 4 are un procesor A8 cu 2 GB RAM si spatiu de stocare de 32 GB sau 64 GB, el neavand optiunea de a extinde spatiul de stocare cu un HDD extern si desigur ca nu este capabil sa redea clipuri video 4K deocamdata deoarece Apple ofera aceasta functie doar pe iPhone.

Nvidia Shield pe de alta parte are un procesor quad-core Tegra X1 cu 3 GB RAM, 16 GB sau 500 GB spatiu de stocare si optiunea de a conecta un HDD extern, astfel ca vorbim despre un produs complet diferit, mult mai evoluat si mult mai complex pentru ceea ce ofera.

Nvidia Shield este mai aproape de o consola decat un Apple TV 4, iar cei care erau interesati sa cumpere produsul Apple pentru au acum posibilitatea de a vedea ce ofera el in comparatie cu Nvidia Shield in materie de jocuri, asta deoarece restul functiilor nu justifica pretul mare.

Acestea fiind spuse, voi ce ati alege intre Apple TV 4 si Nvidia Shield ?

 

9 COMENTARII

  1. Eu am luat Apple tv4 si e totul ok , telecomanda e chiar interesantă si îmi place cât de ușor se navighează prin meniuri cu ea , in schimb nu pot sa înțeleg de ce a renunțat Apple la ieșirea audio prin fibra optica………wtf

  2. Fibra optica e “fumata”. Hdmi ofera tot ce ai nevoie azi. In plus, majoritatea utilizatorilor vor un singur tip de conexiune! Doar pe analog mai e nevoie de rca bun si cabluri tzepene catre difuzoare. In rest, hdmi e perfect pentru digital! Personal, mi-ar placea un singur conector si la incarcatoare!

  3. De unde ai cumpărat Apple tv 4? Siri funcționează dacă setezi regiunea US cu un Apple id din USA ? Aplicația hbo go funcționează la noi (abonat RDS ) dacă ne poți sa mai multe detalii ce aplicații funcționează la noi de ex: app digi online , antena play,etc

  4. Sunt in Belgia si nu știu ce aplicații ar putea rula la noi pentru ca la regiune am tot Belgia trecut……oricum este la început si magazinul este destul de sărac.