Google Maps are doua noi functii importante

Google Maps cautare navigare offlineGoogle Maps are incepand de astazi suport pentru efectuarea de cautari offline prin hartile salvate de catre utilizatori, dar si a oferi navigare ghidata prin aceleasi harti, totul fara o conexiune de internet.

Deocamdata doar utilizatorii platformei Android se pot bucura de aceasta functionalitate oferita de catre cei de la Google, astfel ca utilizatorii de iDevice-uri vor mai avea de asteptat pana cand ea le va fi oferita.

Daca pana acum utilizatorii Google Maps erau obligati sa aiba o conexiune de internet pentru a folosi aceste functii, chiar si in hartile deja salvate, ei bine incepand de astazi vor avea libertate totala in utilizarea aplicatiei fara o conexiune de internet sau cu una intermitenta.

Functia de cautare offline pentru hartile Google Maps are totusi o limitare deoarece pozele si review-urile utilizatorilor pentru localuri nu vor fi afisate, asta deoarece descarcarea lor in terminale ar ocupa mult prea mult spatiu.

In aceeasi masura, fara o conexiune de internet nu veti avea informatii in timp real despre trafic, aplicatia afisand o serie de informatii din istoricul respectivei locatii, iar daca doriti navigare ghidata pentru rutele de transport in comun sau cele de plimbare, va trebui sa mai asteptati.

Toate aceste functii oferite acum vor fi extinse de catre Google pe masura ce se vor gasi metode de a reduce spatiul ocupat de catre harti in terminale, asa ca functionalitatea va deveni tot mai buna in viitor.

Articolul precedentVLC testeaza o aplicatie pentru tvOS
Articolul următorUn om cheie al proiectului Titan paraseste Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.