Un om cheie al proiectului Titan paraseste Apple

Johann JungwirthJohann Jungwirth este fostul sef al diviziei de cercetare si dezvoltare din cadrul Mercedes-Benz SUA, el angajandu-se in cadrul Apple cu mai bine de un an de zile in urma pentru a lucra la proiectul Titan in cadrul caruia este dezvoltata masina Apple.

Dupa doar un an in cadrul Apple, Johann Jungwirth a parasit compania americana si a devenit angajat al celor de la Volkswagen ca si sef al diviziei Digital Transformation care administreaza brand-urile : Porsche, Audi, Volkswagen Passenger Cars, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda, Ducati, Volkswagen Commercial Vehicles, MAN si Scania.

Pana a pleca el a fost unul dintre directorii echipei care dezvolta sisteme de calcul pentru Mac, iar acum va avea grija ca grupul VAG sa spele rusinea recentului scandal privind trisarea la testele pentru poluare, multiple masini din cadrul grupului fiind afectate.

Johann Jungwirth a facut parte dintr-o echipa de peste 1200 de oameni care lucreaza la Project Titan in cadrul Apple in momentul de fata, cei din Cupertino investind sume serioase de bani pentru a-si aduce pe piata masina pana la sfasitul anului 2017.

Avand in vedere ca majoritatea echipei care dezvolta masina Apple este formata din fosti angajati ai unor producatori de automobile, este normal ca Apple sa se astepte ca alti angajati sa paraseasca pozitiile detinute acum in cadrul companiei.