iPad Pro va inlocui PC-urile

Tim Cook iPad Pro PCiPad Pro va inlocui PC-urile, sau cel putin aceasta este parerea lui Tim Cook in legatura cu noul produs al companiei Apple, el facand afirmatia in cadrul unui interviu acordat unei publicatii britanice.

Tim Cook vede iPad Pro cu Smart Keyboard si Apple Pencil drept un inlocuitor pentru PC-urile de orice fel, el afirmand ca o multitudine de persoane se pot folosi de noua tableta pentru a indeplini orice fel de task-uri pe care in mod normal le indeplinesc pe PC-uri.

In interviu Tim Cook intreaba ironic de ce ar mai cumpara oamenii PC-uri in momentul de fata avand in vedere ca exista atat de multe tablete care ofera functii similare si daca ne-am uita la Surface Pro 4 ca un inlocuitor pentru PC, atunci afirmatiile lui Cook ar fi 100% adevarate.

Daca in schimb ne uitam la iPad Pro sau orice alta tableta iPad, atunci realizam rapid ca aceste produse nu au cum sa inlocuiasca PC-urile pentru ca ele au sisteme de operare limitate cu aplicatii limitate si un sistem de interactiune care nu este nici pe departe la fel de productiv.

I think if you’re looking at a PC, why would you buy a PC anymore? No really, why would you buy one? Yes, the iPad Pro is a replacement for a notebook or a desktop for many, many people. They will start using it and conclude they no longer need to use anything else, other than their phones.

Afirmatiile lui Tim Cook privind tabletele ca inlocuitoare ale PC-urilor nu sunt noi, actualul CEO al Apple spunand acelasi lucru acum cativa ani cand promova iDevice-urile ca inlocuitoare ale PC-urilor, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat si nu se va intampla.

Terminalele mobile au rolul lor in aceasta lume si acesta nu este cel de a inlocui PC-urile, asa ca toti cei care vor un inlocuitor pentru PC-urile traditionale, ar trebui sa se uite la tabletele similare Surface Pro.

10 COMENTARII

  1. Poate daca ar fi avut OS X instalat ar fi avut o mica sansa sa atraga cativa cumparatori de pc-uri… Dar asa, e de-a dreptul penibil ce spune el acolo :))

  2. Baronul TiMunchaussen 🙂 Nimeni nu va înlocui ecranul generos al PCului pentru 12 inci de ipad. Nimeni nu va înlocui puterea de procesare a unui sistem de operare desktop pe cea a unui sistem de operare mobil.

    Probabil că TiMunchaussen nu face mare lucru la serviciu, decât să citească niște mailuri, să verifice calendarul, să bage un Candy crush, dar nu asta înseamnă să utilizezi PCul.

    Nu văd de ce mediul corporate office ar face tranziția de la PC la iPadul Pro, iar despre profesioniștii în procesare grafică nu se mai pune problema.