Chip-ul A9 este mai puternic decat Snapdragon 820, Exynos 8890

A9 vs Snapdragon 820 vs Exynos 8890Noul chip A9 al companiei Apple a demonstrat in cele doua luni de existenta ca ofera o putere de procesare foarte mare atat in testele single-core, cat si in testele multi-core.

Puterea de brocesare bruta pe care o ofera chip-ul A9 este prezentata de catre multi ca fiind cea mai mare realizare a companiei Apple, insa aici vorbim doar despre teste single-core, deoarece in cele multi-core hardware-ul Apple este depasit.

In graficul de mai sus veti vedea o comparatie intre chip-ul A9 si cele Exynos 8890, Snapdragon 820, Helio X20 sau Kirin 950, componenta companiei Apple iesind invingatoare fara drept de apel, insa aici vorbim numai despre teste single-core care conteaza mai putin.

Da, noul chip A9 este mai puternic decat Exynos 8890, Snapdragon 820, Helio X20 sau Kirin 950 in ceea ce priveste puterea bruta a unui singur nucleu, insa in lumea in care traim aplicatiile stiu sa foloseasca mai multe nuclee, iar in acest tip de teste Apple nu castiga nimic.

Chiar daca Apple castiga in testele single-core, in cele multi-core procesorul sau pierde deoarece procesoarele concurentilor ofera putere mai mare in baza numarului mai mare de nuclee, insa masina de marketing a companiei Apple pune accentul acolo unde doreste ea.

Zilele acestea foarte multi spun ca noul chip A9X al iPad Pro este aproape la fel de puternic precum cele ale MacBook Air sau MacBook Pro, insa in realitate vorbim doar despre testele single-core care nu conteaza absolut deloc cand aplicatiile stiu sa foloseasca multiple nuclee.