Iata cum calculezi densitatea de pixeli ai ecranului

calculare densitate pixeliDaca ai fost vreodata curios sa afli cum poti calcula singur densitatea de pixeli ai ecranului unui smartphone, a unei tabletei, a unui laptop, sau a oricarui tip de ecran, atunci astazi afli cum o poti face rapid.

In baza rezolutiei ecranului si a diagonalei acestuia, un calculator online va poate spune imediat care este densitatea de pixeli a unui ecran in mai putin de o secunda si chiar daca aceasta informatie nu va este 100% utila in viata de zi cu zi, daca sunteti interesati sa o aflati, ei bine acum aveti si ustensila pentru a o face.

In mod normal, calculul densitatii pixelilor unui ecran se face prin impartirea unui radical din rezolutia pe diagonala² + rezolutia pe orizontala² la diagonala efectiva a ecranului, rezultatul fiind numarul de pixeli per inch pe care ii afiseaza acel terminal pentru utilizatori.

Calculatorul cu pricina este disponibil in aceasta pagina si va permite sa calculati orice fel de densitati doriti in baza rezolutiei si a diagonalei ecranului.