OS X – problemele cu deschiderea aplicatiilor

os x eroare damageDaca folositi un Mac, atunci exista posibilitatea ca din cursul zilei de ieri sa fi intalnit eroarea din imaginea alaturata in momentul in care ati incercat sa deschideti anumite aplicatii.

Mai exact, OS X afiseaza eroarea app is damaged and can’t be opened, pentru anumite aplicatii instalate in Mac-urile utilizatorilor, problema parand a fi la certificatul de securitate al Mac App Store care ar fi expirat astazi, astfel ca aplicatiile nu mai puteau fi validate pentru utilizare.

Pentru unii utilizatori repornirea Mac-urilor a rezolvat foarte rapid problema in cazul in care ele rulau OS X Yosemite sau OS X El Capitan, insa in alte cazuri stergerea si reinstalarea aplicatiilor a fost singura metoda de a readuce lucrurile la normal pe anumite Mac-uri.

Avand in vedere ca problema nu este una ce tine de utilizator, ci de Mac App Store, doar compania Apple o poate rezolva prin inlocuirea certificatului, asa ca daca o mai intalniti astazi, e putin probabil sa mai aveti batai de cap din cauza ei incepand de maine.