Facebook a lansat o noua functie grozava pentru iOS

Facebook clipuri video 360 gradeAstazi compania Facebook a lansat o noua functie pentru aplicatia dedicata iPhone si iPad, ea fiind capabila sa redea clipuri video filmate la 360 de grade, acestea fiind afisate in news feed-urile utilizatorilor.

Facebook a inceput din septembrie sa afiseze in Android si versiunea web a website-ului sau clipuri video filmate la 360 de grade, insa abia de astazi posesorii de iPhone sau iPad vor avea posibilitatea de a vizualiza acest tip de continut multimedia in terminale.

Pentru a sustine creatorii de clipuri video la 360 de grade, compania Facebook a lansat si un website special care le ofera acestora sfaturi pentru crearea acestui tip de clipuri video, iar in cadrul Facebook vor fi integrate optiuni pentru editarea clipurilor dupa incarcare.

Mai mult decat atat, compania Facebook lucreaza deja la integrarea suportului pentru incarcarea de clipuri video la 360 de grade in cateva dintre cele mai populare camere de pe piata capabile sa inregistreze acest tip de continut si sa il incarce direct in Facebook.

360 videos can now be viewed on iOS devices, in addition to Android devices and the web. For publishers, this means that people can watch your 360 videos in more places. Additionally, people using a Samsung Gear VR and supported Samsung smartphone can easily play 360 videos from News Feed in their Gear VR, enabling a more immersive viewing experience.

Desi compania Facebook va afisa clipuri video la 360 de grade in aplicatia pentru iPhone sau iPad, ele nu vor veni fara reclame in unele tari, anumite companii din SUA creand deja reclame de acest gen, asa ca cel putin acolo utilizatorii vor avea experienta intrerupta de ele.

Facebook a anuntat ca va actualiza serverele sale si probabil aplicatia pentru iPhone si iPad in ideea de a oferi suport pentru vizualizarea de clipuri video la 360 de grade, insa nu se stie si cand vom incepe sa le vedem inclusiv in Romania.