Apple – un nou proces din cauza consumului exagerat de internet al iOS 9

Asistenta Wi-Fi iOS 9 proces AppleApple a fost din nou actionata in judecata din cauza functiei Asistenta Wi-Fi, Wi-Fi Assist, implementata in iOS 9, asta dupa ce acum cateva luni un proces identic a fost intentat impotriva sa in SUA.

In ambele cazuri, utilizatori ai iOS 9 sustin ca functia Asistenta Wi-Fi, Wi-Fi Assist, le-a generat costuri suplimentare pentru navigarea pe internet facuta prin propriile terminale, iar asta deoarece Apple a implementat si activat nativ aceasta functie fara sa o explice.

Asistenta Wi-Fi, Wi-Fi Assist, este o functie care are rolul de a permite navigarea continua pe internet cand o retea Wi-Fi are semnal slab sau internet incet, iOS 9 dezactivand automat conexiunea Wi-Fi pentru a trece pe o conexiune celulara, daca aceasta este mai rapida.

In ambele cazuri, petentii cer despagubiri de 5 milioane de dolari din partea Apple pentru includerea acestei functii in iOS 9 fara a explica foarte clar ce impact are ea asupra utilizatorilor si care sunt costurile nedorite pe care ea le poate cauza.

Desi Asistenta Wi-Fi, Wi-Fi Assist, a fost gandita pentru a nu se activa automat in utilizarea unor aplicatii care necesita conexiuni rapide pentru trafic mare de date, sistemul este activat nativ si poate genera cost suplimentar fara ca utilizatorul sa stie.

Apple inca nu a comentat pe marginea acestor procese, insa cu siguranta isi va folosi echipa de avocati pentru a demonstra in instanta ca nu si-a inselat in vreun fel clientii.

2 COMENTARII

  1. Prea penibili si americanii cu toate explicatile lor ca la prosti… Noi ceilalți de ce am butonat telefonul si am știut sa citim ce face aceasta funcție oare ??! Câteodată ma întreb cum de au ajuns rahații ăștia să conducă lumea…