Apple – proces din cauza consumului exagerat de internet

Asistenta Wi-Fi iOS 9 proces AppleApple a fost actionata in judecata din cauza sistemului Asistenta Wi-Fi din iOS 9, doi utilizatori de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri reclamand faptul ca noua functie a generat consum necerut de trafic de internet.

Mai exact, doi americani sustin ca din cauza faptului ca sistemul Wi-Fi Assist este activat automat in iOS 9, el a generat trafic nedorit de date, ei cerand nu mai putin de 5 milioane de dolari drept despagubiri de la compania Apple din cauza acestui lucru, suma fiind exagerata.

Utilizatorii spun ca sistemul implementat de catre compania Apple, despre care v-am explicat totul in acest articol, a generat trafic de date in exces pe ambele lor terminale, insa in cerere de chemare in judecata nu specifica suma pe care au fost nevoiti sa o plateasca din cauza acestei functii.

Cei doi clienti ai Apple pun cel mai mare accent pe faptul ca sistemul este activat automat si genereaza consum de date fara ca utilizatorilor sa le fie explicat acest lucru, costurile facturilor de telefonie mobila putand creste substantial din cauza sa pentru diverse persoane.

Defendant’s above corrective action, however, still downplays the possible data overcharges a user could incur. Reasonable and average consumers use their iPhones for streaming of music, videos, and running various applications — all of which can use significant data. Defendant’s corrective statement does not disclose any basis for its conclusion that an average consumer would not see much increase in cellular usage.

Desi unii utilizatori pot avea facturi mai mari cu pana la cateva mii de dolari sau euro din cauza sistemului Asistenta Wi-Fi dupa trecerea de pe Wi-Fi pe 3G/4G in timpul utilizarii unor aplicatii de streaming, etc, suma ceruta de catre petenti este prea mare.

Ca sa fiu complet sincer, cred ca procesul are sanse minime de a afecta in vreun fel Apple, compania americana urmand a il castiga cu siguranta, insa poate ca el o va motiva sa dezactivez Wi-Fi Assist nativ din iOS 9.

3 COMENTARII

  1. Daca ati fost atenti dupa lansarea IOS9, Zaone va prezentat posibilitatea si chiar utilitatea dezactivarii “Asistenta Wi-Fi” , exact pentru a nu ne trezii cu costuri suplimentare sau traficul papat.
    Asa ca daca nu suntem atenti …
    Vorba veche: nu belesti ochii, belesti punga. Q.E.D.