Tim Cook despre combinarea iPad cu Mac

Tim Cook clienti nu vor iPad MacLansarea iPad Pro a adus pentru Tim Cook noi intrebari cu privire la posibila combinare dintre iPad si Mac, CEO-ul celor de la Apple fiind din nou nevoit sa explice viziunea companiei cu privire la un asemenea produs.

Tim Cook a reiterat faptul ca Apple nu doreste sa combine iPad si Mac intr-un singur produs deoarece a sa creare ar impune existenta unor compromisuri deoarece un asemenea produs nu ar putea oferi tot ceea ce ofera o tableta iPad sau un Mac pentru utilizatorii de pe glob.

In aceasta masura, Tim Cook sustine ca Apple are clienti care folosesc iOS si OS X, astfel ca Apple incearca sa creeze cea mai buna tableta din lume in postura iPad, dar si cel mai bun Mac din lume, ele completandu-se unul pe celalalt pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor.

Pentru a fi si mai convingator, Tim Cook spune ca Apple nu are clienti care-si doresc un produs ce combina o tableta iPad si un Mac, insa desigur ca el greseste cu acest tip de afirmatii pentru ca in repetate randuri i s-a cerut companiei Apple sa lanseze asa ceva pe piata.

We feel strongly that customers are not really looking for a converged Mac and iPad. Because what that would wind up doing, or what we’re worried would happen, is that neither experience would be as good as the customer wants. So we want to make the best tablet in the world and the best Mac in the world. And putting those two together would not achieve either. You’d begin to compromise in different ways.

Mai interesant decat atat, Tim Cook nu considera ca PC-urile si Mac-urile fac parte din aceeasi categorie de produse, astfel ca atunci cand spune ca tabletele vor inlocui PC-urile, nu se refera si la Mac-urile companiei proprii, ci doar la dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Windows.

We don’t regard Macs and PCs to be the same. What we’ve tried to do is to recognize that people use both iOS and Mac devices.

Practic Tim Cook incearca sa sugereze ca Mac-urile sunt produse care nu pot fi inlocuite de o tableta iPad, ele fiind superioare PC-urilor cu Windows din acest punct de vedere, insa desigur ca si aici vorbim doar despre marketing si nimic mai mult.

Realitatea este ca oamenii isi doresc un produs care sa combine iPad si Mac, iar tabletele Apple nu vor inlocui PC-urile decat atunci cand vor incepe sa ruleze OS X, sau un iOS mult mai evoluat si mai complex.