Prima Pagina Huawei Huawei poate incarca iPhone 6S in 5 minute

Huawei poate incarca iPhone 6S in 5 minute

Huawei dezvolta un sistem de incarcare ultra-rapidaHuawei poate incarca un iPhone 6S in doar 5 minute multumita unui nou sistem de incarcare ultra-rapida dezvotlat de catre compania din China, iar in clipul video de mai jos aveti doua demonstratii ale modului in care functioneaza el.

In prima demonstratie veti vedea o baterie de 600 mAh incarcata la 68% din capacitate in doar 2 minute, in timp ce in al doilea veti vedea o baterie de 3000 mAh incarcata la 48% din capacitate in doar 5 minute folosind noua tehnologie Huawei.

Pentru incarcarea bateriilor este folosit in dispozitiv special deoarece momentan Huawei nu a implementat aceasta tehnologie in vreunul dintre smartphone-urile vandute pe piata, insa daca testele vor avea succes, atunci ea va fi cu siguranta disponibila pentru utilizatori.

Avand in vedere ca un iPhone 6S are o baterie de 1715 mAh, incarcare sa ar fi posibila in aproximativ 5 minute folosind acest sistem daca de la inceput si pana la sfarsit ar fi permisa incarcarea rapida a bateriei, insa desigur ca Apple nu va oferi asa ceva prea curand.

Sistemele de incarcare rapida devin din ce in ce mai folosite in smartphone-urile Android de top, iar cei de la Huawei cauta intotdeauna sa ofere tehnologii noi pentru a-si creste vanzarile, asa ca nu m-as mira daca as vedea nou sistem implementat anul viitor.

Acum daca va intrebati ce impact are incarcarea ultra-rapida asupra bateriei, ei bine in utilizarea normala de 1 – 2 ani nu ar trebui sa resimtiti vreun efect al acestui tip de stres pus pe baterie, insa utilizarea terminalelor pe termen mai lung poate genera probleme.

In ceea ce priveste posibila implementare a unui sistem similar in iPhone, nu cred ca Apple se va grabi sa ofere asa ceva pana cand nu va putea prezenta o tehnologie proprietara ca fiind ceva revolutionar, deci vor mai trece destui ani pana cand vom putea incarca foarte rapid iPhone-urile.

 • bogdan86

  E super,dar durata bateriei cat mai duce?

 • amfetamin

  Da,dar vad ca tre sa scoti bateria afara si sa-l pui pe pad=ul acela pt aceasta incarcare rapida,ceea ce la iphone…

 • @amfetamin: Am scris in articol ca e o solutie de moment pentru ca tehnologia nu exista deocamdata in vreun terminal.

 • marius

  Daca implementeaza altii, trebuie s-o faca si Apple, altfel pierde piata. Cat sunt eu de fan Apple, daca maine apare Huawei cu un tel care se incarca in 5 munute, schimb imediat tabara..

 • tudor

  Ce are Apple de castigat daca implementeaza un astfel de sistem de incarcare rapida ?! Are de pierdut enorm din vanzarea tehnologiei Lighting pt ca tu treb sa cumperi cel putin inca un cablu de incarcare pt masina ! Think !

 • iTu

  Oricum asa arata viitorul, poate ca nu o sa implementeze apple un sistem care in 5 minute incarca o baterie insa vor lucra sigur in viitor la o incarcare mai decenta. 2 ore ptr 1800 mAh mi se pare cam mult. Daca dupa 1 an trebuie schimbata bateria chiar nu mi se pare ceva tragic, ideea e ca sa incarci in 5-10-20 minute o batertie care te tine 9-10-12 ore, e treaba buna.

 • Iulius

  Poate gresesc dar eu am inteles ca ar fi inventat o baterie noua

 • Costi

  totusi ce legatura are iphone 6s?titlu de cancan…

 • Liviu Verestiuc

  Viață bateriei scade dramatic.În loc de 600-800 de cicluri probabil se duce în cap la 100-200 cicluri.
  Dezavantajul scăderii duratei de viață a bateriei pălește în fata avantajului încărcării rapide. Mai ales la telefoanele la care bateria nu este detasabila., gen iphone.La bateria detasabila încarcariea rapida nu mai e așa de dorit ca la iphone.La un calcul rapid în cele 5 minute bateria aia încasează un curent de câțiva amperi.Cred ca se cam încălzește bateria aia în 5 min…lumea vrea oricum încărcare rapidă la smarphone-uri,nu mai au timp să aștepte 2-3 ore pt o încărcare “domestică”

 • Viorel Predatorul

  Liviu, hai să lăsăm problema asta în grija specialiștilor care dezvoltă asemenea tehnologii. Dacă tehnologia este prezentată, sunt șanse rezonabile să fie adoptată fără probleme majore.
  Cât privește calculul tău, bateria aia are capacitate de 3 amperi. Dacă s-a încărcat la 48%, e clar că a primit cel mult 3 x 0,48 = 1,44 amperi. Nu sunt “câțiva” 🙂

  Bravo Huawei!

 • Eu.G

  Toate flagshipurileau funcție de încărcare rapida a telefoanelor, doar Apple nu implementeaza asa ceva.
  O sa mai astepte cam 3-4 generatii si cand deja lumea va fi satulă de aceasta functie, o va prezenta si Apple ca fiind revolutionara si vor începe toti angajații sa aplaude in sala exact cum s-a întâmplat cand au prezentat filmarea 4K pe Iphone.
  Oricum, momentan s-a gasit o scuza, asta ca se strică bateria, abia astept ca in 2020 cand se va putea încarcă un iphone in 60 de min. atunci cu siguranta nu se va mai strica bateria…asa cum au crescut si buzunarele la pantaloni si mainile oamenilor dupa aparitia lui 6+.

 • Alex :D

  Ma jur ca nu te-n teleg, dacă nu-ți place Apple nu mai tot veni aci sa comentezi degeaba…

 • Mai citeste odata articolul, poate intelegi intr-un final. Asa, ca in can can.

 • frozenCore

  incarca in 5 min .dar tine…o ora?

 • alexabv

  1800 mAh inseamna 1,8 Amperi pt o ora. La incarcare inseamna cel putin 2 Amperi pt o ora. In 5 minute inseamna 24 de amperi minim. Pe langa faptul ca incarcatorul e mai mare ca cel de laptop, cablul pana la telefon e sigur grosolan 🙂

 • Ion

  Sa spui ca bateria are o capacitate de 3 amperi e egal cu o sticla are un volum de 3 mere…Liviu are dreptate, o incarcare rapida presupune o incarcare sub de aprox 1,8A * 12 = 21,6A = 12C. Ceea ce pentru bateria unui iPhone inseamna moarte clara dupa cateva luni, plus caldura degajata ar fi enorma, bateria fiind neizolata termic.

 • ion

  Exact.. Pentru unii e grele electrotehnicele

 • Liviu Verestiuc

  Touche 🙂
  Măcar așa a înțeles lumea cum stau lucrurile în realitate.
  Tot mai buna e metoda cu bateria interschimbabila(părerea mea).
  Într-un minut ești din nou gata cu schimbare baterie+startare telefon.

 • lucian84

  Nu mai bine ar inventa ăștia o baterie care sa țină curentul pentru mai mult timp si telefoane care consuma mai puțin ??? Întreb și eu 🙂

 • Viorel Predatorul

  Sincer, nu înțeleg calculul tău… De ce 1.8 amperi, ce e ăla 12, etc. Eu știu că o baterie are capacitate de inmagazinare exprimată în amperi/oră, iar în cazul ăsta e vorba de 3000 mAh, adică 3 Ah. Dacă e încărcată la jumătate, a luat 1.5 A timp de 5 minute.

  Eu nu sunt specialist dar dacă o companie de tehnologie a prezentat un prototip de genul ăsta, vouă nu vi se pare aiurea să puneți la indoială proiectul lor? Sunteți voi mai specialiști decât inginerii de la Huawei? Scrieți-le un email cât mai rapid, că poate nu și-au dat seama de pericolul care îi paște. Cine stie…