Huawei poate incarca iPhone 6S in 5 minute

Huawei dezvolta un sistem de incarcare ultra-rapidaHuawei poate incarca un iPhone 6S in doar 5 minute multumita unui nou sistem de incarcare ultra-rapida dezvotlat de catre compania din China, iar in clipul video de mai jos aveti doua demonstratii ale modului in care functioneaza el.

In prima demonstratie veti vedea o baterie de 600 mAh incarcata la 68% din capacitate in doar 2 minute, in timp ce in al doilea veti vedea o baterie de 3000 mAh incarcata la 48% din capacitate in doar 5 minute folosind noua tehnologie Huawei.

Pentru incarcarea bateriilor este folosit in dispozitiv special deoarece momentan Huawei nu a implementat aceasta tehnologie in vreunul dintre smartphone-urile vandute pe piata, insa daca testele vor avea succes, atunci ea va fi cu siguranta disponibila pentru utilizatori.

Avand in vedere ca un iPhone 6S are o baterie de 1715 mAh, incarcare sa ar fi posibila in aproximativ 5 minute folosind acest sistem daca de la inceput si pana la sfarsit ar fi permisa incarcarea rapida a bateriei, insa desigur ca Apple nu va oferi asa ceva prea curand.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=tUIR_E8qm8w

Sistemele de incarcare rapida devin din ce in ce mai folosite in smartphone-urile Android de top, iar cei de la Huawei cauta intotdeauna sa ofere tehnologii noi pentru a-si creste vanzarile, asa ca nu m-as mira daca as vedea nou sistem implementat anul viitor.

Acum daca va intrebati ce impact are incarcarea ultra-rapida asupra bateriei, ei bine in utilizarea normala de 1 – 2 ani nu ar trebui sa resimtiti vreun efect al acestui tip de stres pus pe baterie, insa utilizarea terminalelor pe termen mai lung poate genera probleme.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=3BTtXGqAnrw

In ceea ce priveste posibila implementare a unui sistem similar in iPhone, nu cred ca Apple se va grabi sa ofere asa ceva pana cand nu va putea prezenta o tehnologie proprietara ca fiind ceva revolutionar, deci vor mai trece destui ani pana cand vom putea incarca foarte rapid iPhone-urile.