Co-fondatorul Apple nu este un fan al ecosistemului companiei

Steve Wozniak despre filmul Steve JobsSteve Wozniak este co-fondator al companiei Apple, iar intr-un recent interviu a impartasit cateva pareri in legatura cu noile produse ale companiei americane si nu doar atat.

Conform lui Steve Wozniak, Apple Watch nu este un smartwatch chiar atat de grozav precum il prezinta compania Apple, el fiind doar un intermediar intre utilizator si ceas, co-fondatorul Apple uitand uneori sa il poarte la mana, acesta fiind unul dintre semenele ca Apple inca mai are de muncit la el.

Mergand mai departe, Steve Wozniak spune ca tabletele celor de la Apple, sau tabletele in general, nu sunt deocamdata potrivite pentru a inlocui PC-urile deoarece ofera o functionalitate limitata fata de un calculator sau un laptop, lucru recunoscut de catre toata lumea.

Desi Tim Cook sustinea ca iPad Pro va inlocui PC-urile, Steve Wozniak reitereaza faptul ca un sistem de operare limitat nu poate inlocui unui deschis, cu suport larg din partea utilizatorilor, el afirmand totusi ca prefera tabletele mari in locul celor mici precum iPad Mini.

Now it’s coming back to ‘better than break even. I don’t like being in the Apple ecosystem. I don’t like being trapped. I like being independent. It could be the right direction even if I’m the one who gets hurt. 

In final, Steve Wozniak sustine ca nu este unul dintre fanii ecosistemului inchis al companiei Apple, el afirmand ca a sa creatie a fost ideea lui Steve Jobs, ea dainuind si astazi in cadrul celei mai populare companii IT de pe planeta in momentul de fata.

5 COMENTARII