Prima Pagina iPhone Cum cresti spatiul de stocare iPhone cu un truc

Cum cresti spatiul de stocare iPhone cu un truc

12

creste spatiu iPhoneDaca aveti un iPhone de 8 sau 16 GB, atunci sigur veti fi interesati sa cresteti spatiul de stocare pentru a beneficia de mai multe aplicatii in utilizarea zilnica, iar astazi va vorbesc despre un mic truc.

Trucul adus in discutie are legatura cu stergerea pozelor si clipurilor video primite in terminalele voastre prin intermediul iMessage sau a WhatsApp Messenger, acest continut multimedia ocupand foarte mult spatiu in dispozitive fara sa va dati seama.

Daca aveti conversatii lungi cu multe persoane, atunci exista sansa ca destui GB de poze si clipuri video veti sau nedorite sa fie stocate in terminalele voastre, stergerea lor eliberand mult mai mult spatiu decat v-ati fi imaginat pana acum, ea fiind recomandata fara retineri.

Cum cresti spatiul de stocare iPhone

Inainte de toate trebuie sa navigati catre Settings > General > Storage & iCloud Usage > Manage Storage, Configurari > General > Utilizare stocare si iCloud > Gestionare stocare, aici fiind afisate aplicatiile care ocupa cel mai mult spatiu in terminalele voastre.

Daca aplicatia Messages, Mesaje, se afla in top, atunci va trebui sa deschideti aplicatia, sa accesati fiecare conversatie in parte, sa apasati butonul Details/Detalii din partea dreapta sus si sa stergeti orice poze sau clipuri video de care nu mai aveti nevoie.

Alternativ puteti activa si optiunea de stergere automata a mesajelor din Settings > Messages > Message History/Audio/Video Messages > Expire, Configurari > Mesaje > Istorie mesaje/Mesaje Audio/Mesaje Video > Pastrati Mesajele.

In cazul WhatsApp Messenger va trebui sa deschideti fiecare conversatie in parte, sa accesati o poza sau un clip video, sa apasati butonul Toate fisierele media, All Media, si sa stergeti de acolo orice fel de fisiere multimedia de care nu mai aveti nevoie.

Pentru a face toate acestea aveti nevoie de timp si rabdare, insa in final veti ajunge sa cresteti spatiul de stocare al iPhone cu pana la cativa GB si veti avea loc pentru a face noi poze sau a instala noi jocuri ori aplicatii prin intermediul App Store.

Desigur ca aceasta recomandare nu se limiteaza doar la cele doua aplicatii mentionate anterior, ci si la multe alte aplicatii de mesagerie sau chiar de editare foto/video.