Samsung taie salariile presedintilor de divizii

samsung masuri disperate vanzare smartphoneSamsung are de ceva vreme probleme financiare destul de serioase, iar recent a decis sa reduca substantial salariile celor trei presedinti ai diviziilor sale intr-o tentativa de a reduce serios cheltuielile anuale ale companieisi a evita reducerea investitiilor pe termen lung.

Mai exact, presedintii Kwon Oh-hyun, Yoo Boo-keun si Shin Jong-kyun au avut in 2014 salarii reduse cu pana la 80% fata de cele incasate in cursul anului 2013 si vorbim despre o schimbare majora in banii primiti de catre acestia intr-o perioada in care compania nu a incasat foarte multi bani.

Stim cu totii ca smartphone-urile de top ale companiei Samsung nu au inregistrat vanzari grandioase in ultimele 16 luni, iar desi diviziile care produc componente electronice si cele din alte segmente de piata au adus incasari bune, iata ca in final cam toata lumea are de suferit.

Conform unei publicatii din Coreea de Sud, reducerile salariale sunt urmatoarele :

  • CEO Kwon Oh-hyun a primit 3.25 millioane de dolari fata de 5.34 milioane de dolari in 2014;
  • CEO Yoo Boo-keun a primit 2.34 millioane de dolari fata de 3.09 milioane de dolari in 2014;
  • CEO Shin Jong-kyun a primit 1.95 millioane de dolari fata de 10.2 milioane de dolari in 2014.

Dupa cum puteti vedea, Shin Jong-kyun a avut parte de cea mai mare scadere salariala dintre toti presedintii de divizii, insa aici vorbim doar despre reducerea bonusurilor care fac parte din salariul lor anual deoarece salariile de baza ale presedintilor au ramas neschimbate.

Their compensations fell 30 to 80 percent from a year ago. Even though salaries almost remained the same, incentives decreased due to the company’s sluggish sales this year.

Din pacate pentru Samsung, chiar si cu asemenea reduceri de bonusuri pentru presedintii sai, e putin probabil ca lucrurile sa se schimbe in bine fara o inlocuire a unor cu oameni care sa aiba o viziune diferita pentru viitorul companiei.