Apple va permite controlarea notificarilor cu privirea

Apple ThinkCompaniei Apple i-a fost publicat astazi un nou brevet de inventie pentru terminale iPhone si iOS, acesta descriind metode prin care sistemul de operare ar mentine notificari in prim-plan pana cand ne uitam efectiv la ele.

Mai exact, compania Apple isi imagineaza ca iDevice-urile vor monitoriza in viitor privirea utilizatorilor pentrua  determina portiunea de ecran pe care acestia o urmaresc si vor putea mentine in prim-plan anumite notificari pentru ca noi sa le putem vedea inainte de a se inchide.

Ideea in sine este grozava deoarece ne-ar permite sa vedem unele notificari pe care in mod normal le-am rata si le-am revedea mult mai tarziu deoarece ne concentram pe cu totul alte informatii, insa totul depinde de tehnologia de monitorizare a privirii.

Compania Apple nu are pana acum alte brevete de inventie in care sa descrie in detaliu cum ar putea monitoriza privirea utilizatorilor, insa desigur ca pentru aceasta procedura ar fi utilizata camera frontala a terminalelor sale, ea fiind indreptata direct spre ochi.

Methods and systems of delaying the execution of a display event based on a detected user gaze are provided. Display events may be generated and executed to change a user interface of a display. For example, an autocorrect algorithm can automatically replace a typed word with a corrected word in a text field, generating a display event that causes the corrected word to be displayed instead of the typed word.

Desi ideea din spatele acestui brevet de inventie al Apple este foarte buna, nimeni nu poate spune cand sau daca tehnologia va fi lansata, asta pentru ca Apple in general dezvolta foarte multe functii noi si putine dintre ele ajung sa fie vreodata implementate.