Prima Pagina smartphone Cea mai populara marime a ecranului smartphone

Cea mai populara marime a ecranului smartphone

marime ecran smartphone popularDaca v-ati intrebat vreodata care este cea mai populara marime a ecranului smartphone-urilor, ei bine o companie americana vine sa va spuna ca 4.7 inch este dimensiunea ideala pentru majoritatea utilizatorilor.

Desi diagonala de 4.7 inch nu a fost “inventata” de catre compania Apple si este folosita de catre foarte multi producatori de terminale mobile, iPhone 6 si iPhone 6S s-au vandut in sute de milioane de exemplare si se pare ca acest lucru aduce diagonala in topul popularitatii, cel putin acum.

Indiferent ce rezolutie ar avea smartphone-urile cu aceste ecrane, diagonala de 4.7 inch pare sa fie cea potrivita pentru cei mai multi, insa realitatea este ca persoanele care nu doreau un iPhone 6 Plus, dar voiau un smartphone nou, nu prea aveau de ales.

Fara optiuni prea multe de la Apple, utilizatorii au cumparat terminalele cu ecrane de 4.7 inch si uite asa diagonala a devenit cea mai populara in lume, cu procente mari de utilizare in majoritatea tarilor europene, in SUA, dar si in alte zone de pe planeta.

marime ecran smartphone popular 1

Acestea fiind spuse, compania Apple a contribuit la cresterea in popularitate a acestui tip de diagonala pentru terminale mobile, dar si in cresterea in popularitate a phablet-urilor, iar aceste diagonale nu se vor schimba prea curand, desi o data la 2 ani Apple are obiceiul sa faca acest lucru.

 • Costi

  intre timp au crescut si degetele posesorilor de iphone si si-au modificat si buzunarele..sa poata juca pingpong cu posesorii de android

 • Viorel Predatorul

  Principala contributie la segmentul phablet a avut-o Samsung cu seria Note. Dacă vorbim pe impartirea pe platforme de sisteme de operare, Android are cea mai mare acoperire pe phablete, iar iOSul doar a venit sa ia câteva procente, in timp ce Windows a rămas în uitare.

 • V.P

  Pentru mine exista doar 5.5 / 5,7 inch .

 • Srb Srb

  da din pacate multa lume a inceput sa isi schimbe garderoba datorita smartphone

 • Dani

  4.7″ insa marimea telefonului e de 5″ , vezi s4 (5″) vs iphone 6 (4.7″) si apple nu a contriubit la nimic cand vine vorba de cresterea diagonalelor.. ei erau in contra mereu insa pana la urma nu au avut de ales si au crescut si ei diagonala… Cand vine vorba de asta… toti fanii apple ar trebui sa bage capu in pamant si sa taca… ei faceau gura ca 3.5″ e marimea ideala, apoi bursc 4″ a fost marimea ideala … acum marimea ideala e 4.7″ in carcasa de 5″ respectiv 5.5″ in carcasa de 5.9″, vezi lg g3 (5.5″) vs iphone 6 plus (5.5″) sau lg g pro 2 (5.9″) vs iphone 6 plus (5.5″)