Cea mai populara marime a ecranului smartphone

marime ecran smartphone popularDaca v-ati intrebat vreodata care este cea mai populara marime a ecranului smartphone-urilor, ei bine o companie americana vine sa va spuna ca 4.7 inch este dimensiunea ideala pentru majoritatea utilizatorilor.

Desi diagonala de 4.7 inch nu a fost “inventata” de catre compania Apple si este folosita de catre foarte multi producatori de terminale mobile, iPhone 6 si iPhone 6S s-au vandut in sute de milioane de exemplare si se pare ca acest lucru aduce diagonala in topul popularitatii, cel putin acum.

Indiferent ce rezolutie ar avea smartphone-urile cu aceste ecrane, diagonala de 4.7 inch pare sa fie cea potrivita pentru cei mai multi, insa realitatea este ca persoanele care nu doreau un iPhone 6 Plus, dar voiau un smartphone nou, nu prea aveau de ales.

Fara optiuni prea multe de la Apple, utilizatorii au cumparat terminalele cu ecrane de 4.7 inch si uite asa diagonala a devenit cea mai populara in lume, cu procente mari de utilizare in majoritatea tarilor europene, in SUA, dar si in alte zone de pe planeta.

marime ecran smartphone popular 1

Acestea fiind spuse, compania Apple a contribuit la cresterea in popularitate a acestui tip de diagonala pentru terminale mobile, dar si in cresterea in popularitate a phablet-urilor, iar aceste diagonale nu se vor schimba prea curand, desi o data la 2 ani Apple are obiceiul sa faca acest lucru.