Nomofobia – boala de care se tem posesorii de smartphone

nomofobie boala smartphoneDaca detii un smartphone, atunci exista sanse foarte mari sa fii una dintre persoanele care sufera de nomofobie, o boala care este documentata de catre doctori si care afecteaza o mare parte dintre posesorii de smartphone-uri de pe planeta.

Daca simtiti anxietate cand smartphone-ul nu este langa voi, daca simtiti nevoia sa il verificati constant, daca simtiti vibratii inexistente si daca aveti probleme cu atentia din cauza verificarii constante a unui smartphone, atunci mai mult ca sigur suferiti de nomofobie.

Nomofobia este frica de a nu avea smartphone-ul langa voi pentru a-l folosi tot timpul pe parcursul unei zile si desi suna ciudat, exista foarte multe persoane care sufera de aceasta boala si exista sanse foarte mari ca si voi sa suferiti de ea fara sa stiti.

Smartphone-urile ne-au transformat efectiv in sclavii lor sia sta din dorinta de a avea mereu in fata informatii noi in legatura cu lumea in care traim, dar si cu vietile pe care le duc prietenii nostri, lipsa acestor date generand probleme pentru foarte multi utilizatori.

Many suffer from anxiety if they lose their phone, even if only for a few minutes. We rely on it to do everything from saying “I love you” to breaking up, from checking bank balances to investing, from sharing photos of the grandchild to sexting. We can carry out a plethora of daily tasks, right from the palm of our hand.

Conform unui studiu recent, 70% dintre femeile care detin un smartphone sufera de nomofobie, in timp ce doar 61% dintre barbati sufera de aceasta boala, deci in cazul femeilor problemele sunt mult mai mari in momentul in care sunt despartite de smartphone-ul lor.

Din pacate nomofobia incepe sa afecteze din ce in ce mai multi oameni de pe plaenta si pe masura ce terminalele mobile devin tot mai personale problemele vor deveni tot mai mari, insa problema nu este la producatorii terminalelor mobile, ci la utilizatorii care nu au cu ce sa isi ocupe timpul in lipsa smartphone-urilor.