iPhone 6 si iPhone 6S domina smartphone-urile active

iphone active suaiPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6 Plus si iPhone 6S Plus domina topul celor mai populare smartphone-uri active in momentul de fata, toate aceste 4 terminale fiind lansate in ultimele 14 luni pe piata.

Vorbim aici despre un top facut doar pentru continentul american, o companie numita CIRP, Consumer Intelligence Research Partners, analizand tipurile de terminale iPhone active in momentul de fata in SUA, iPhone 6 fiind cel mai utilizat, iPhone 6S ocupand pozitia a doua.

101 milioane de terminale iPhone ar fi active in SUA in momentul de fata si conform acestor date, 58 de milioane de astfel de terminale sunt reprezentate doar de cele 4 mentionate anterior, deci vorbim despre o popularitate extrem de mare a produselor celor din Cupertino.

Datele acestea au fost inregistrate la scurt timp dupa lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca ele s-au schimbat cu siguranta pana acum, deci aceste doua terminale ar reprezenta o cota mult mai mare din total fata de ceea ce este prezentat pana acum pentru noi de catre CIRP.

The analysis shows the continued strength of the iPhone 6 and 6 Plus, now one year old. We estimate a combined 60 million of these flagship phones sold in the US from the September 2014 launch through September 30, 2015. For comparison, the iPhone 5S sold about 28 million in the same period in 2013-2014. With only a weekend of availability in the quarter, we estimate 4 million of the new iPhone 6s and 6s Plus sold in the US.

Apple a vandut peste 250 de milioane de terminale iPhone in anul fiscal 2015, adica un sfert din cat a vandut in 7 ani de existenta a iPhone, asa ca aceasta popularitate a iPhone 6 si iPhone 6 Plus este pe deplin justificata, ea urmand a creste in perioada urmatoare.

Acestea fiind spuse, cele mai recente smartphone-uri Apple sunt si cele mai populare, iar asta cel mai probabil din cauza ecranelor de diagonala mai mare, o multitudine de utilizatori Android facand trecerea la iPhone dupa lansare alor.