iPad Pro are 3D Touch multumita Apple Pencil

Apple Pencil 3D Touch iPad ProDesi oficial iPad Pro nu are 3D Touch implementat de catre compania Apple, un hacker a reusit sa modifice iOS-ul pentru a inregistra interactiunea cu Apple Pencil si a crea un sistem 3D Touch similar celui din iPhone 6S.

Hack-ul din clipul video de mai jos a fost posibil deoarece Apple Pencil inregistreaza tipul de presiune pe care utilizatorii il aplica pe ecranul iPad Pro, accesoriul creat de catre compania Apple avand o serie de senzori capabili sa detecteze tipul de presiune aplicat pe ecran.

Folosind acest hack pe iPad Pro pot fi redate gesturile Peek sau Pop disponibile in iOS 9 pentru iPhone 6S, Apple Pencil fiind o ustensila destul de complicata pentru interactiune cu ecranul intr-un asemenea mod, insa in lipusa 3D Touch nativ orice este bun.

In momentul de fata un stylus poate fi utilizat intr-un mod similar pe iPhone 6S pentru a controla 3D Touch, iar acest hack ar putea ajunge si pe alte tablete impreuna cu suportul pentru Apple Pencil, iar de aici se deschid o multitudine de oportunitati pentru cei care vor 3D Touch dar nu au cel mai recent model al iPhone.

Codul necesar implementarii acestui hack in iPad Pro este disponibil in aceasta pagina, insa desigur ca un utilizator normal nu va sti cum sa se foloseasca de el pentru a beneficia de aceasta functionalitate pe propria tableta iPad Pro, el fiind foarte complicat de utilizat.