Tatuajele electronice vor comunica cu iPhone

tatuaj comunicare wirelessDaca va plac filmele stiintifico-fantastice, ei bine am astazi pentru voi o veste interesanta deoarece o companie din SUA dezvolta un nou tip de tatuaj care este capabil sa comunice cu smartphone-uri sau tablete.

In clipul video de mai jos aveti explicata tehnologia din spatele Tech Tats si practic vorbim despre un tatuaj facut cu vopsea capabila sa conduca electricitatea, o serie de circuite fiind desenate pe piele, ele facand legatura intre anumite chip-uri care comunica cu aplicatii pentru smartphone sau tablete.

Dezvoltate pentru a fi utilizate in scopul monitorizarii pacientilor din spitale sau alte institutii similare, aceste tatuaje sunt temporare deoarece vopseaua folosita se sterge, insa ele elimina necesitatea utilizarii unor accesorii de dimensiuni mai mari.

Folosind tatuajele electronice medicii pot afla rapid informatii privind starea de sanatate a unui pacient, datele fiind sincronizate cu un iPhone, spre exemplu, iar de la acesta ele sunt transmise catre doctor prin email sau orice alta metoda de comunicare prin internet.

Denumite biowearable, aceste tatuaje electronice sunt evolutia naturala a wearable-urilor actuale, asta deoarece in viitor un simplu tatuaj de acest gen va inlocui o bratara de monitorizare biometrica sau un smartwatch, deci utilizatorii vor avea mai putine de purtat cu ei.

Tech Tats are what we’ve dubbed biowearables: wearable technology that isn’t just, say, strapped to the user’s wrist, but interacts WITH their wrist. (In this case, in the form of a tattoo.)  In other words, you’re eliminating clunky, expensive devices with a low-interference, low-cost, and low-hassle alternative, and using the user’s skin as the interface.

Desi ideea din spatele acestui proiect este extrem de interesanta, el este deocamdata in plin proces de dezvoltare si nu se stie cand sau daca va fi lansat pentru publicul larg, asa ca ramane de vazut in ce masura compania va reusi sa isi finalizeze planurile.