Dell vinde laptop-uri cu serioase probleme de securitate

dell laptop vulnerabilitateDell este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de laptop-uri de pe planeta, cu vanzari de zeci de milioane de unitati anual, insa in ciuda popularitatii produselor sale, compania nu se chinuie sa asigure securitatea utilizatorilor.

Recent s-a descoperit ca Dell a folosit in laptop-urile sale un certificat de securitate care poate fi exploatat de catre hackeri pentru a obtine acces la informatiile de identificare ale laptop-urilor, deci un hacker isi poate da seama daca un laptop apartine unei anumite persoane sau nu.

Mai mult decat atat, hackerii se pot folosi de aceste certificate pentru a monitoriza traficul de internet facut de catre utilizatori de pe laptop-urile Dell, asa ca vorbim despre o serioasa problema de securitate pe care produsele Dell le au in momentul de fata.

Problema este similara cu cea pe care Lenovo a avut-o acum cateva luni cand adware Superfish era rulat pe laptop-urile vandute catre utilizatorilor din lumea intreaga, iar desi cei de la Dell au ironizat acea problema, iata ca acum ei sunt afectati de una similara.

It was intended to provide the system service tag to Dell online support allowing us to quickly identify the computer model. This certificate is not being used to collect personal customer information.

Laptop-urile Dell Inspiron 5000, XPS 15 si XPS 13 sunt vandute cu acest certificat de securitate problematic, insa nimeni nu stie cate unitati sunt efectiv afectate, asa ca nimeni nu stie sigur chiar cat de mare este problema pe care compania Dell o are in momentul de fata.

In ciuda acestui lucru, Dell a publicat instructiuni pentru stergerea acelui certificat si va oferi un update care va sterge automat acel certificat, insa problema in sine nu va fi uitata prea tarziu si nici nu trebuie sa fie altfel deoarece utilizatorii trebuie sa stie pe ce anume au dat banii.