Apple cumpara o companie care va schimba “fata” iPhone

FaceShiftApple a confirmat in cursul acestei zile achizitionarea unei companii ale carei tehnologii au potentialul de a schimba modul in care ne utilizam iDevice-urile in viata de zi cu zi, dar asta abia peste cativa ani.

Compania se numeste FaceShift si v-am vorbit despre ea acum cateva saptamani cand au aparut primele zvonuri privind achizitia facuta de catre compania Apple, totul devenind oficial in cursul noptii trecute cand cei din Cupertino au confirmat indirect cumpararea.

Faceshift este o companie care a luat nastere in Zurich, Elvetia, iar tehnologiile sale permit analizarea in timp real a expresiilor faciale ale utilizatorilor si schimbarea fetei acestora intr-un avatar virtual, asa cum vedeti in clipul video de mai jos.

Practic Faceshift creeaza o reprezentare 3D a fetei utilizatorilor si o modifica in orice forma doresc acestia, totul fiind facut in timp real, dar partea grozava vine abia aici deoarece orice spun sau fac utilizatorii este sincronizat in timp real cu avatarul vizibil in interfata virtuala.

Folosind aceasta tehnologie Apple ne-ar putea permite sa cream o lume virtuala interesanta in iOS-ul iDevice-urilor noastre, insa desigur ca un viitor sistem de recunoastere biometrica are sanse mult mai mari de implementare in iPhone-uri.

In momentul de fata nu exista vreo aplicatie in App Store care sa ofere o asemenea tehnologie pentru utilizatori si e putin probabil ca vreuna sa apara in viitorul apropiat, asa ca nu pot decat sa sper ca procesul de tranzitie al Faceshift sa fie expediat de catre Apple.

Acestea fiind spuse, avand in vedere ca achizitia abia a fost confirmata de catre compania Apple, nimeni nu stie de cat timp va fi nevoie pentru a implementa tehnologia in iDevice-urile celor din Cupertino, asa ca nu va ganditi ca ea va fi disponibila prea curand.