Planurile Apple pentru lansarea iPhone cu ecran OLED

iPhone ecran OLEDPlanurile Apple privind lansarea unui iPhone cu ecran OLED devin din ce in ce mai clare multumita unor noi informatii obtinute de catre jurnalistii asiatici de la partenerii locali ai companiei Apple.

V-am spus zilele trecute ca Samsung curteaza Apple pentru a convinge compania americana sa foloseasca tehnologia OLED in iPhone incepand cu 2018 si iPhone 8, iar astazi avem o noua confirmare a faptului ca in Cupertino exista intentia de a face trecerea de la IPS peste mai putin de 3 ani.

Conform unei publicatii din Japonia, compania Apple si-ar fi notificat deja partenerii cu privire la intentiile sale viitoare, insa Apple ar intentiona sa produca iPhone-uri care au atat ecrane OLED, cat si ecrane LCD, dar asta din cauza productiei limitate de ecrane OLED.

Desi Apple si-a anuntat intentiile, cei din Cupertino inca investigheaza oportunitatea unei schimbari atat de mari facute pentru ecranele terminalelor Samsung, asa ca daca tehnologia nu va fi suficient de buna atunci, iPhone 8 va fi lansat tot cu ecran LCD.

Apple plans to introduce organic light-emitting diode displays for iPhones starting in 2018, sending suppliers racing to fine-tune the technology and invest in capacity expansion. Apple has begun consulting with display makers and their suppliers of manufacturing equipment about the technology.

Informatiile de astazi confirma zvonurile de zilele trecute, iar cei de la Samsung si LG urmeaza sa fie principalii furnizori de ecrane OLED pentru compania Apple, cei de la Sharp urmand a fi lasati in urma de catre cei din Cupertino, cel putin pana cand vor avea fabrici in care se produc ecrane cu aceasta tehnologie.

Avand in vedere ca aceasta este a doua oara cand vedem aceasta informatie oferita de catre o sursa diferita, este clar ca Apple doreste sa faca o schimbare majora pentru ecranele iPhone-urilor, insa abia cu iPhone 8 vom vedea totul, iPhone 7 si iPhone 7C urmand a avea ecrane LCD.