iPhone 7S ar putea avea ecran OLED

iPhone ecran OLEDZilele trecute au aparut primele zvonuri privind intentiile serioase ale companiei Apple de a lansa un iPhone cu ecran OLED, iar astazi aflam ca primele informatii de acest gen au fost furnizate si partenerilor asiatici ai celor din Cupertino.

Mai exact, compania Apple a inceput sa isi notifice partenerii asiatici cu privire la faptul ca intentioneaza sa utilizeze ecrane OLED in iphone-uri incepand cu perioada 2017 – 2018, companiilor din Coreea de Sud si Japonia cerandu-li-se sa faca trecerea la aceasta noua tehnologie.

Compania Apple ar intentiona sa lanseze un iPhone 7S cu ecran OLED in 2017, insa asta numai daca partenerii sai vor avea fabricile pregatite pentru a face fata unui numar foarte mare de comenzi, in caz contrar adoptarea noilor tipuri de ecrane putand fi amanata pentru anul 2018.

Apple ezita sa faca acum trecerea la OLED din cauza capacitatilor mici de productie ale partenerilor, dar si din cauza faptului ca luminozitatea ecranelor este mica, durata de viata este cazuta, iar consumul de energie ar fi mai mare decat cel oferit de catre ecranele LCD.

Apple has notified supply chains that it intends to switch to OLED panels for iPhones released in 2017-2018 and is calling on display makers in Korea and Japan to begin expanding production for the technology, according to a new report from Nikkei Asian Review that quoted supply chain sources in Japan.

Apple le-a expus partenerilor asiatici cerintele sale cu privire la specificatiile pe care ecranele OLED trebuie sa le indeplineasca pentru a fi livrate catre ea, astfel ca aceste companii vor trebui sa isi modifice liniile de productie pentru a le indeplini.

LG Display, Japand Display si JOLED ar fi marile companii care se lupta pentru comenzile Apple, insa si cei de la Samsung doresc sa incaseze miliardele de dolari pe care cei din Cupertino le au de oferit, asa ca lupta dintre producatori va fi interesanta.

Acestea fiind spuse, iPhone cu ecran OLED va fi lansat cel mai devreme in 2017 sau cel tarziu in 2018.