Cat de des folosesti 3D Touch ?

Ce poti face cu 3D Touch pe iPhone 6S3D Touch este o tehnologie implementata de catre compania Apple in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ea oferindu-ne posibilitatea de a controla in noi moduri sistemul de operare iOS 9 folosind apasari puternice sau usoare pe ecran.

3D Touch are la baza sistemul de gesturi Peek si Pop, in baza apasarilor usoare si puternice fiind accesate mai usor meniuri din aplicatii, link-uri, poze, putand fi controlat task switcher-ul sistemului de operare si pot fi facute diverse lucruri pe care le vedeti in clipul video de mai jos.

Folosesc iPhone 6S Plus din momentul lansarii si principala utilitate a sa pana in momentul de fata este legata de controlarea mai usoara a task switcher-ului sistemului de operare iOS 9, asta deoarece deocamdata scurtaturile pentru aplicatii nu sunt chiar atat de utile.

In afara controlarii task switcher-ului nu prea folosesc 3D Touch in iOS 9 si asta pentru ca in lipsa unor optiuni de personalizare a scurtaturilor care sunt disponibile pentru aplicatii, cele oferite nativ de catre dezvoltatori nu mi se par a fi chiar atat de utile.

Separat de task switcher, gesturile Peek si Pop imi sunt uneori utile in citirea mail-urilor sau a navigarii prin Safari, lipsa lor din aplicatia Facebook facand sistemul mai putin popular decat si-ar fi dorit Apple, insa probabil Facebook il va oferi intr-un viitor apropiat.

3D Touch are potential foarte mare de a deveni un sistem extrem de util pentru controlarea iDevice-urilor, insa accesul limitat la API-uri nu prea motiveaza utilizatorii sa il implementeze in aplicatii si acest lucru nu este benefic nici pentru noi, nici pentru Apple.

Cred ca peste 1 an de zile 3D Touch va avea o cu totul alta utilitate pentru posesorii de iDevice-uri, insa pana atunci ne multumim cu ce avem.

Voi cat de des folositi 3D Touch ?

20 COMENTARII

  1. Imi place f mult si a fost un motiv in plus sa aleg trecerea de la ip6 la 6s.Intr-adevar are potential aceasta functie si cred ca va fi cu siguranta imbunatatita pe viitor,constatand destule update-uri ce implementeaza 3D Touch la diverse aplicatii instalate,multe din ele f populare

  2. Îl folosesc pentru apelare rapida si mutarea cursorului in texte, nu am jailbreak asa ca nu stiu ce functii as mai putea avea.

  3. Apelare rapida favorite si contact nou,mail,mesaje,safari,app store, shazam,camera pt foto,inreg video,selfie,ralanti,facebook+messenger,whatsapp,twitter,viber,mapps pt trimitere localizare,cautare adresa,itinerar spre casa,servici,waze cu aceleasi scurtaturi,poze,instagram,flickr,rhonna design,alarma,goodmornings(aplicatie alarma),podcasturi,si ar mai fi ,dar mult mai rar, itunes store,pages,numbers,keynote si imovie

  4. Îmi spune si mie cineva dacă pot folosi un încărcător de iPad 2 pt încărcarea lui iPhone 6 s plus? Se încarcă mai repede? Nu afectează bateria?

  5. Pai si eu folosesesc încărcător de IPad model din 2010(scrie pe încărcător) dar nu observ nici o diferența. Din contra am o problema: nu mai afișează corect procentajul bateriei…trebuie sa scot mufa încărcătorului si sa o bag din nou la loc…trebuie sa m-a joc puțin pe telefon si apoi apare exact procentul bateriei. E normal? Apropo am o folie groasa de sticla rezistenta pe ecran-la iPhone 6S Plus-si nu îmi merge 3D touch deloc. E din cauza foliei?