De ce cad smartphone-urile cu ecranul in jos ?

de ce cad smartphone ecran josDaca sunteti curiosi sa aflati de ce cad smartphone-urile cu ecranul in jos in majoritatea situatiilor cand sunt scapate din mana, ei bine un fizician renumit din SUA a facut un studiu care explica totul.

Studiul sau a fost comandat de catre compania Motorola care promoveaza Motorola Droid Turbo 2 deoarece ecranul sau nu se scapa la impactul cu suprafete dure, insa explicatiile au la baza informatii cat se poate de reale si ele se aplica in viata de zi cu pentru aproape oricine.

Robert Matthews este fizicianul care a realizat studiul si conform lui, felul in care un smartphone cade cand este scapat din mana este influentat de felul in care tinem dispozitivul in acel moment, dar si de distanta fata de suprafata pe care el cade din mana noastra.

In general oamenii tin smartphone-urile cu degetele plasate sub centrul de greutate al dispozitivelor, distanta fata de sol fiind de minim 1 metru, iar in cazul unei scapari in asemenea conditii terminalul are sanse mari sa cada cu ecranul pe suprafata dura si sa se crape.

The answer is surprisingly simple: whether a phone lands screen-up or face-up depends on a few variables, mostly how you’re holding the phone at the time of drop and the distance to the ground. Because people tend to hold their phones in a certain way (fingers below the center of gravity on the back, at roughly chest height), the numbers work out such that phones more often than not land face-down.

Conform datelor inregistrate de catre fizician, smartphone-urile scapate din mana cad cu ecranul in jos in majoritatea cazurilor, asa ca in viitor cand va veti scapa smartphone-ul din mana trebuie sa fiti pregatiti sa-i culegeti panoul frontal de pe jos dupa accident.